2022 Mercedes-Benz C-Serisi All-Terrain'i Her Açıdan Görün

Ototeknikveri     23 Kasım 2021 06:12

Mercedes bugün, yeni C-Serisi All-Terrain'in temel aldığı otomobil olan C-Serisi Estate ile karşılaştırıldığında ne kadar farklı olduğunu gösteren devasa bir fotoğraf koleksiyonu paylaştı.

2022 Mercedes-Benz C-Serisi All-Terrain'i Her Açıdan Görün
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

C-Serisi All-Terrain, crossover modellere alternatif olarak A4 Allroad ve diğer dayanıklı station modellerin arasına katılıyor. Standart otomobilden 40 mm (1,5 inç) yükseltilmiş olan C-Serisi All-Terrain ayrıca özel bir radyatör ızgarasına, arazi odaklı tamponlara ve ön ve arkada simüle edilmiş alt korumalara sahip. Ayrıca tekerlek davlumbazları üzerinde plastik kaplama bulunuyor.

 

Fotoğraflarda, C-Serisi All-Terrain ve C-Serisi Estate arasındaki fark açık. Kaplama, tamponlar ve yükseklik, yeni modelin daha yetenekli ve daha uzun görünmesini sağlamak için bir araya geliyor. Bu arada C-Serisi Estate'in yan eşikleri onu yere daha yakın tutuyor.

 

Tüm modifikasyonların bir sonucu olarak, modelin dış boyutları C-Serisi Estate'inkinden biraz daha büyük. Araç 4755 mm (187,2 inç) uzunluğunda ve 1841 mm (72,4 inç) genişliğinde, standart otomobilden dört milimetre (0,1 inç) daha uzun ve 21 mm (0,8 inç) daha geniş.

 

C-Serisi All-Terrain daha büyük çaplı tekerleklere (17 ila 19 inç mevcut), daha büyük direksiyon mafsalları ile dört bağlantılı bir ön süspansiyona ve arkada bir arka aks taşıyıcısına monte edilmiş çok bağlantılı bir süspansiyona sahip. Bu da ona ekstra 40 mm (1,5 inç) yerden yükseklik sağlıyor. Ayrıca rahat bir yolculuk sağlamak için pasif amortisörlü konforlu süspansiyon standart geliyor.

 

Mercedes, yeni modele toprak yollar, çakıl ve kum gibi araziler için tasarlanmış ve standart olarak gelen bir OFFROAD modu da ekledi. Bu arada Yokuş Aşağı Hız Ayarlı OFFROAD+ daha ağır ve daha dik araziler için tasarlanmış bir seçenek.

 

Ayrıca, DIGITAL LIGHT sistemi isteğe bağlı bir ekstra olarak sunuluyor. Off-road sürüşte sürücünün engelleri daha erken algılayabilmesi için bir arazi ışığı da bulunuyor. Off-road sürüş modu etkinleştirildiğinde arazi ışığı da açılıyor ve 50 km/sa hıza kadar etkin kalıyor.

 

Doğal olarak, C-Serisi All-Terrain ayrıca standart 4MATIC dört tekerlekten çekiş ile sunuluyor. Sistem torkun yüzde 45'ini ön tekerleklere gönderebiliyor ve dokuz ileri otomatik şanzımanla eşleştiriliyor.

 

Yeni model kendi iç pazarında benzinli (C 200) veya dizel (C 220 d) dört silindirli motor seçenekleriyle sunuluyor. İlki 201 hp (204 PS/150 kW) güç çıkışı ve 300 Nm tork ile geliyor, ikincisi ise 197 hp (200 PS/147 kW) güç çıkışı ve 440 Nm tork sunuyor. Gelişmiş marş jeneratörü sayesinde, her ikisi de gerektiğinde 20 hp (20 PS/15 kW) kısa süreli destek alabiliyor.

 

Almanya'da, yeni model yerel vergiler dahil olmak üzere benzinli versiyon için 53.014,50 €'dan ve dizel versiyon için 55.394,50 €'dan başlayan fiyatlarla bu yıl bayilere ulaşacak.

Son Güncelleme : 23 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo