VW'nin En Yeni I.D Modeli Elektrikli Passat Gibi Görünüyor

Ototeknikveri     23 Kasım 2021 06:24

2018 Cenevre Otomobil Fuarı epey geride kalmış olabilir ancak Volkswagen, etkinliği şık I.D. Vizzion konseptini tanıtmak için kullanmıştı. "Avangart birinci sınıf sedan" olarak faturalandırılan konsepti, 2019'da bir Space Vizzion station izledi ve her ikisi de 2023'te gelmesi planlanan üretim modellerinin önizlemesi için oluşturulmuştu.

VW'nin En Yeni I.D Modeli Elektrikli Passat Gibi Görünüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Casus fotoğrafçılar, şimdi Avrupa'da test edilmekte olan dört kapılı versiyonu görüntüleyerek modelin üretime bir adım daha yaklaştığını ortaya koydular. Ancak fark edeceğiniz gibi, üretim modeli yaklaşık dört yıl önce tanıtılan konsepte çok az benziyor.

Oldukça az kamuflajla yakalanan elektrikli araç, bir çıkartmanın arkasına gizlenmiş tamamen kapalı bir ızgaraya sahip. Daha aşağıda, dikey hava perdelerine sahip etkileyici bir ön tampon ve petek örgülü bir eklentiye sahip gibi görünen merkezi bir hava girişi görebiliyoruz.

Arkaya doğru ilerlediğimizde, ID serisinin geri kalanını hatırlatan belirgin bir omuz çizgisi var. Prototip ayrıca aerodinamik tekerlekler üzerinde ilerliyor ve otomobilin pil takımını gizlemeye yardımcı olan uzun yan eteklere sahip.

Başka yerlerde, entegre bir arka spoyler ve geniş bir üçüncü fren lambası görüyoruz. Prototip ayrıca oldukça büyük bir cam tavana ve gömme kapı kollarına sahip. Arabanın boyutunu tam olarak algılamak zor olsa da, Vizzion konsepti 5.163 mm uzunluğundaydı ve 3.100 mm aks mesafesine sahipti.

Konseptten bahsetmişken, ID. Vizzion, 111 kWh pil takımına ve toplam 302 hp (225 kW / 306 PS) güç üreten çift motorlu dört tekerlekten çekiş sistemine sahipti. Bu kurulum, modelin 6,3 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşmasını ve WLTP döngüsünde 665 km menzile sahip olmasını sağlıyordu.

Bununla birlikte, önceki haberler, üretim modelinin birden fazla pil paketi ile arkadan ve dört tekerlekten çekiş konfigürasyonlarında sunulacağını öne sürmüştü. Elbette ayrıntılar şimdilik sınırlı ve ID.7 mantıklı bir tahmin olsa da Volkswagen'in en yeni elektrikli modellerini nasıl adlandıracağından tam olarak emin değiliz.

Son Güncelleme : 23 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo