İngiltere'de Tüm Yeni Binalara Şarj İstasyonu Zorunluluğu

Ototeknikveri     25 Kasım 2021 05:11

Birleşik Krallık hükümeti bu hafta, İngiltere'deki tüm yeni evlerin ve binaların, yasa gereği elektrikli araçlar için gelecek yıldan itibaren şarj noktaları kurması gerekeceğini duyurdu.

İngiltere'de Tüm Yeni Binalara Şarj İstasyonu Zorunluluğu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BBC'nin haberine göre, yeni evler ve binaların yanı sıra, yasa aynı zamanda süpermarketlerin, işyerlerinin ve büyük tadilattan geçen binaların da elektrikli otomobil şarj noktaları eklemesini şart koşuyor.



Hükümet, yasayla yılda 145 bin şarj noktasının kurulacağını tahmin ediyor. Tahminler, İngiltere'nin şu anda yalnızca yaklaşık 25.000 şarj noktasına sahip olduğunu gösterdiğinden, bu, şarj cihazlarının sayısında büyük bir artış anlamına gelecek.
 

Gerçekten de, 2030 yılına kadar yeni dizel ve gazla çalışan araçların satışını yasaklama planı işe yarayacaksa, Birleşik Krallık'ın çok daha fazla şarj noktasına ihtiyacı var. Bununla birlikte, Rekabet ve Piyasa Otoritesi ülkenin o zamana kadar yaklaşık 250.000 şarj noktasına ihtiyacı olduğunu söylediğinden, yeni yasa ülkeyi bu hedefe götürebilir.



İçten yanmalı motorlarla çalışan araçları yasaklama kararı, Birleşik Krallık'ın 2019'da ülkenin emisyonlarının yüzde 16'sını arabalar ve taksiler oluşturduğundan, iklim hedeflerine ulaşma planının bir parçası.



Başbakan Boris Johnson, bu girişimi ileriye doğru atılmış büyük bir adım olarak müjdelerken, muhalefetteki İşçi Partisi, yasanın mevcut şarj noktalarındaki "korkunç" coğrafi bölünmeyi ele almadığını söylüyor.



İşçi Partisi'nden yapılan açıklamada “Londra ve Güney Doğu, İngiltere ve Galler'in geri kalanından daha fazla halka açık araba şarj noktasına sahip. Yine de bu yasada bunu ele almaya yardımcı olacak hiçbir şey yok." denildi.



Ancak hükümet, şarjı benzin doldurmak kadar kolay hale getirme niyetinde olduğunu söylüyor.

Son Güncelleme : 25 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo