Hyundai Elantra N Pistte Çok Eğlenceli

Ototeknikveri     25 Kasım 2021 06:16

Hyundai'nin N performans departmanı, i30 N'nin ilk piyasaya sürülmesinden bu yana güçlendi ve yeni Elantra N, Hyundai'nin tüm sportif modellerinin en iyisi olabilir.

Hyundai Elantra N Pistte Çok Eğlenceli
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güney Koreli otomobil üreticisi, Ağustos ayında 2022 Elantra N modelinin örtüsünü kaldırdı ve kısa süre önce ABD medyasının üyelerini bir yarış pistinde modeli test etmeye davet etti. The Smoke Tire'dan Zack Klapman, arabayı test edenler arasındaydı ve keşfettiklerinden çok etkilendi.

 

Diğer birçok Hyundai N modelinde olduğu gibi, amiral gemisi Elantra N, 276 hp güç çıkışı ve 391 Nm tork üreten 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli motordan güç alıyor. ABD'li müşteriler, her ikisi de gücü ön tekerleklerden ileterek otomobilin yaklaşık 5.0 saniyede 96 km/s hıza ulaşmasını sağlayan altı ileri manuel şanzıman veya sekiz ileri çift debriyajlı şanzıman arasında seçim yapabiliyor.

 

Klapman tarafından test edilen örnek, çift debriyajlı şanzıman ile donatıldı. Bu yeni şanzıman makyajlı i30 N'de çok beğenildi. Çok hızlı vites değiştirmeler sağlıyor ve Hyundai'nin N Grin Shift, N Power Shift ve N Track Sense vites değiştirme teknolojileri ile birlikte geliyor, bu da onu diğer bazı DCT'lerden daha kapsamlı hale getiriyor.

 

Klapman özellikle aracın yol tutuş dengesinden etkilenmiş. Önden savrulmaya itilebiliyor, ancak gaz kelebeğinin hızlı bir şekilde kaldırılmasıyla arka uç dışarı çıkmaya başlıyor. Direksiyon ayrıca çok duyarlı ve iletişimsel ve frenler, en ufak bir solma ipucu bile olmadan turu tamamlama görevinin ötesine geçiyor.

Son Güncelleme : 25 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo