Subaru, Japonya'da STI Sport R Donanım Seviyesi ile WRX S4'ü Tanıttı

Ototeknikveri     26 Kasım 2021 12:27

Uzun bir tanıtım kampanyasının ardından Subaru, Eylül ayında tanıtılan ABD'ye özel Subaru WRX'ten pek de farklı olmayan Japon pazarı için WRX S4'ü resmen tanıttı.

Subaru, Japonya'da STI Sport R Donanım Seviyesi ile WRX S4'ü Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Görsel olarak, WRX S4, farklı far grafikleri (reflektör yok), bagaj kapağındaki S4 rozeti, STI Sport R donanım seviyelerinin bagaj kapağındaki ve ön panjurdaki kırmızı STI rozetleri ile ayırt edilebiliyor. Japon versiyonu ayrıca dört kapılı bir sedan olmasına rağmen bir arka silecek alıyor.

 

Bu küçük ayrıntıların dışında, WRX S4, ABD'ye özel WRX ile aynı görünüyor ve crossover ve ralliden ilham alan bir görünüm için çamurluklar, tamponlar ve yan marşpiyelerdeki boyanmamış plastik kaplamayı koruyor. Otomobil, Solar Orange Pearl, Sapphire Blue Pearl, Ignition Red ve Ceramic White dahil olmak üzere çeşitli yeni renklerde mevcut.

 

WRX S4, GT-H, GT-H EX, STI Sport R ve STI Sport R EX olmak üzere dört donanım seviyesinde mevcut. İçeride, STI rozetli versiyonlar, Ultra Süet döşemeli Recaro ön koltuklar, kabinin her tarafında kırmızı dikişli deri yamalar, karbon görünümlü süslemeler ve alüminyum pedallara sahip. Teknoloji açısından, STI donanımı, Starlink bilgi-eğlence sistemi için 11,6 inç dokunmatik ekrana ve Japon pazarına özgü yeni 12,3 inç dijital gösterge grubuna sahip (GT-H donanımları, klima kontrolü için önemli ölçüde daha küçük bir ekrana ve bir analog alet kümesine sahip). Donanım ayrıca bir dizi sensöre sahip en yeni EyeSight X sürüş yardım teknolojisini ve orta konsolda sürücüye bakan bir kamerayı içeriyor.

 

WRX S4, şasi için sportif bir kurulum ve ilave sağlamlık getiren süspansiyon ile Subaru Global Platformunu temel alıyor. Subaru'ya göre, araba 1.600 kg ağırlığında ve bu da onu öncekinden daha ağır yapıyor. Kaputun altında, turboşarjlı 2.4 litrelik dört silindirli boxer 271 hp (202 kW / 275 PS) güç çıkışı ve 375 Nm (276.6 lb-ft) tork üretiyor ve bu ABD'den 25 Nm (18.4 lb-ft) daha fazla. Altı ileri manuel ile de mevcut olan ABD versiyonundan farklı olarak, Japonya versiyonu özel olarak sanal sekiz ileri manuel mod ile gelen bir CVT şanzıman ile sunuluyor.

 

Tüm versiyonlar, Subaru'nun Aktif Tork Yönlendirme özelliğine sahip Simetrik Dört Tekerlekten Çekiş sistemi ile donatılmış. Ek olarak, STI rozetli modellerde motor, dört tekerlekten çekiş sistemi, elektronik kontrollü amortisörler, hidrolik direksiyon, klima vb. dahil olmak üzere otomobilin sürüş özelliklerini değiştiren bir Sürüş Modu Seçme anahtarı bulunuyor.

 

Subaru WRX S4, GT-H için 4.004.000 Yen'den (34.710 $) başlayan fiyatlarla, amiral gemisi STI Sport R EX için 4.774.000 Yen'e (41.385 $) kadar olan fiyatlarla Japonya pazarında şimdiden sipariş edilebiliyor. Subaru, üretimin ilk yılında ayda 500 adet WRX S4 üretmeyi planlıyor.

Son Güncelleme : 26 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo