Ford Fiesta ST'yi Nürburgring'de Teste Çıkardı

Ototeknikveri     28 Kasım 2021 11:06

Ford, bir dizi görsel ve teknolojik güncellemenin yanı sıra biraz daha fazla torktan yararlanan ST performans amiral gemisi de dahil olmak üzere, geçtiğimiz Eylül ayında güncellenen Fiesta serisini tanıttı.

Ford Fiesta ST'yi Nürburgring'de Teste Çıkardı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford, bir dizi görsel ve teknolojik güncellemenin yanı sıra biraz daha fazla torktan yararlanan ST performans amiral gemisi de dahil olmak üzere, geçtiğimiz Eylül ayında güncellenen Fiesta serisini tanıttı. Ancak, casus fotoğrafçılarımız kısa süre önce Nürburgring'de bir testte bir Fiesta ST prototipini yakaladı ve otomobilin olası bir yüksek performanslı versiyonu için söylentileri ateşledi.



Beş kapılı Fiesta ST'nin siyah prototipi, güncelleme öncesi gövdeyle görüntülendi, ancak birkaç ayrıntı üretim otomobilinden farklıydı. Ön frenler, hiçbiri üretim modeli ST'de bulunmayan altın kaliperler ve oluklu disklere sahipti. Ayrıca, çift egzoz çıkışı difüzörle uyumlu görünmüyor, ön tamponun arkasındaki intercooler ise biraz farklı görünüyor.



Prototip, Puma ST Hybrid prototipiyle aynı kamyonda Nürburgring'e taşındı. Bununla birlikte, bagaj kapağında bir BWI Group etiketi ile geldi; bu, Çinli şirketin fren ve süspansiyonun geliştirilmesine dahil olabileceği anlamına gelebilir. Hibritler için zorunlu olan sarı bir çıkartmayla gelen Puma ST prototipinin aksine, bu Fiesta ST, böyle bir şeye sahip olmadığı için yalnızca yanmalı motorlu gibi görünüyor.



Bir hatırlatma olarak, yakın zamanda makyajlanan model, 197 hp (147 kW / 200 PS) güç çıkışı ve 320 Nm tork üreten turboşarjlı 1.5 litrelik EcoBoost üç silindirli motorla donatılmış. Güç, altı ileri manuel şanzıman aracılığıyla ön aksa gönderilirken, Quaife mekanik sınırlı kaydırmalı diferansiyel isteğe bağlı.



Ford Performance'ın özellikle İngiltere'de performans odaklı hatchback'lerinin özel sürümlerini piyasaya çıkarması alışılmadık bir durum değil. 2020'de şirket, 2021'den sonra Focus ST Edition ile sınırlı sayıda Fiesta ST Edition'ı piyasaya sürdü, ancak her ikisi de ilgili modellerin makyajlanmalarından önce piyasaya sürüldü. Her durumda, Ford'un daha pist odaklı bir Fiesta ST piyasaya sürmeyi planlayıp planlamadığını yalnızca zaman gösterecek.

Son Güncelleme : 28 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo