Honda, Geleceğin Güvenlik Teknolojilerini Geliştirmek İçin Sürücülerin Beyinlerini Tarandı

Ototeknikveri     29 Kasım 2021 05:24

Honda, gelişmiş güvenlik teknolojisi paketinin geliştirilmesiyle gittiği yönü açıkladı. Teknoloji, 2030 yılına kadar küresel olarak kendi araçlarını içeren trafik ölümlerini yarıya indirme ve 2030 yılına kadar ortadan kaldırma vizyonunu gerçekleştirmek amacıyla tasarlandı.

Honda, Geleceğin Güvenlik Teknolojilerini Geliştirmek İçin Sürücülerin Beyinlerini Tarandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk adım, yapay zekayı (AI) içerecek ve hem yolu hem de sürücüyü izlemek için tasarlandı. Honda, sürüş hatalarının altında yatan nedenleri anlamak amacıyla sürücünün beynini incelemek ve risk alma davranışlarını analiz etmek için fMRI teknolojisini kullanıyor.

 

Bu sayede Honda, yolu ve sürücüyü izlemek için gelişmiş sürücü yardım sistemi (ADAS) sensörleri ve kameraları kullanan "Akıllı Sürücü Destek Teknolojisi"ni geliştirdi. Ardından, sistem sürüş risklerini tespit etmeye ve gerçek zamanlı olarak en uygun sürüş davranışını belirlemeye çalışıyor. Buna göre, her sürücünün bilişsel durumuna ve trafik durumuna uygun yardım sunuluyor.

 

Otomobil üreticisi ayrıca, sürücünün dikkatinin dağılmasını önlemek ve çalışmadaki gecikmeleri önlemek için yeni nesil ADAS teknolojisini geliştirmeyi planlıyor. Ayrıca, yoldaki riskleri sürücülere iletmek için emniyet kemeri kontrollerini ve 3D sesi kullanmayı ve sürücü yorgunluğunu ve uyuşukluğunu gidermek için koltuklarda titreşim uyarıcısını ve biyolojik geri bildirimi kullanmayı umuyor.

 

Honda, 2025'e kadar bu uygulamaların altında yatan teknolojiyi geliştirmeye odaklanacağını ve daha sonra pratik uygulamaları 2025'ten itibaren başlatacağını söyledi. Firma bu teknolojileri, trafik kazalarının yüzde 90'ını oluşturan sürüş sırasındaki insan hatalarını azaltmak için kullanmayı umuyor.

 

Bu arada yol koşullarını daha iyi anlamak için Honda, araçları iletişim ağları aracılığıyla diğer yol kullanıcılarına bağlayan V2X teknolojilerine de yatırım yapacak. Yol kenarındaki kameralardan, diğer araçların yerleşik kameralarından ve akıllı telefonlardan alınan bilgiler kullanılarak, sürücülere trafik ortamları hakkında bilgi sunmak için veriler toplanabilir. Otomobil üreticisi, yüksek çarpışma riski altındaki yol kullanıcılarının davranışlarını simüle etmek için yapay zeka kullanmayı ve riskten kaçınmaya yardımcı olacak bilgilerle sürücüyü desteklemek için harekete geçmeyi planlıyor.

 

Honda, bu teknolojinin 2030'lara kadar gerçek dünyada uygulanmaya hazır olmayacağını tahmin ediyor, ancak bu on yılın ilk yarısını teknolojiyi geliştirmeye, ikinci yarısını ise onu standart hale getirmek için endüstri çapında kamu-özel işbirliğini hızlandırmaya harcayacak.

 

Honda Ar-Ge Başkanı ve Temsilci Direktörü Keiji Ohtsu, “Yolu paylaşan herkes için mobilite risklerini tamamen ortadan kaldırmaya çalışan Honda, her yol kullanıcısına yeni bir değer olarak güvenlik ve gönül rahatlığı sunacak. Tüm karayolu kullanıcılarının birbirini önemsediği ve hareket özgürlüğünün mümkün hale geldiği çarpışmasız bir toplumun gerçekleştirilmesi için sektör genelinde ve kamu-özel sektör girişimlerimizi daha da hızlandıracağız.” dedi.

Son Güncelleme : 29 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo