Toyota, En Yeni Hibritleri İçin 1990'ların Pil Hücresi Teknolojisini Güncelliyor

Ototeknikveri     29 Kasım 2021 11:19

Otomobil pilleri, onları daha verimli ve daha güvenli hale getirmeyi vaat eden yeni hücre kimyasıyla hızlı bir şekilde gelişiyor. Ancak Toyota, 1990'ların sonlarında Prius hibrit ile piyasaya sürdüğü aynı temel hücre teknolojisini kullanmaya devam ediyor.

Toyota, En Yeni Hibritleri İçin 1990'ların Pil Hücresi Teknolojisini Güncelliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Oyunun kurallarını değiştiren Toyota Prius, piyasaya ilk olarak nikel-metal hidrit pille çıktı. Bu, o zamandan beri otomobil üreticisinin bu yılın başlarında güncellenmiş Aqua (Prius C) ile piyasaya çıkan yeni 'bipolar nikel-metal hidrit pili' olarak güncellendi.

 

Auto News, yeni bipolar pilin eski kurulumun çıktısının 1,5 katını sağladığını ve aynı alanda 1,4 kat daha fazla hücreye izin verdiğini yazıyor.

 

Toyota, 2016 yılında yeni pil mimarisi üzerinde çalışmaya başladı ve Toyota'nın pil geliştirme bölümü grup yöneticisi Motoyoshi Okumura Auto News ile yaptığı konuşmada, "Aynı alana iki katı kapasiteye sahip bir pil takabiliriz. Halk, nikel-metal hidrit pillerin eski bir pil olduğu imajına sahip, ama aslında değiller. Bu yeni tip nikel-metal hidrit pili geliştirmeye başladık, çünkü 20 yıl kullandıktan sonra bir başarı rekoru kırıldı. Ancak temel tasarım önemli ölçüde değişmedi. Bu yüzden üretimi artırma zorluğunu üstlenmeye karar verdik.” dedi.

Toyota, hızlı güç patlamaları gerektiren hibrit araçları için aynı bipolar nikel-metal hidrit pili kullanacak ancak daha büyük bir enerji deposu gerektiren tamamen elektrikli araçlar için lityum iyon kullanmanın daha mantıklı olduğuna dikkat çekiyor.

 

Toyota'nın mevcut yol haritası, 2020'lerin ikinci yarısında yeni nesil bir lityum iyon pilin yanı sıra katı hal pillerinin geliştirilmesini gerektiriyor.

 

Okumura, "Karbon nötrlüğü elde etmede birbirinden farklı seçenekleri sürdürmek gerekiyor. Bu nedenle, çok çeşitli pil türleri üzerinde Ar-Ge yapmamız önemli." dedi.

Son Güncelleme : 29 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo