Nissan, 2030'a Kadar 23 Elektrikli Model Piyasaya Sürecek, Dört Tam Elektrikli Konsepti Tanıtacak

Ototeknikveri     30 Kasım 2021 12:00

Nissan, elektrifikasyon planlarını hızlandıracak ve 2030 mali yılına kadar 15 tam elektrikli dahil 23 yeni elektrikli model piyasaya sürecek. Firma aynı zamanda dört ilgi çekici konsepti ortaya çıkardı.

Nissan, 2030'a Kadar 23 Elektrikli Model Piyasaya Sürecek, Dört Tam Elektrikli Konsepti Tanıtacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon otomobil üreticisi, Ambition 2030 uzun vadeli vizyonunu açıklayarak planları doğruladı. Bu aynı zamanda şirketin 2050 yılına kadar ürünlerinin yaşam döngüsü boyunca karbon nötr hale geldiğini de göreceğimiz anlamına geliyor.



Önümüzdeki beş yıl içinde Nissan, ürün yelpazesinin elektrifikasyonunu ve teknolojik yenilik oranını hızlandırmak için 2 trilyon yen yatırım yapacak. Önümüzdeki beş yıl içinde en az 20 yeni elektrikli otomobil ve e-POWER donanımlı model tanıtılacak ve 2026 yılına kadar Nissan, Avrupa'daki satışlarının yüzde 75'inin elektrikli modeller için olmasını bekliyor. Firma Japonya'da satışların yüzde 55'inin ve Çin'de satışların yüzde 40'ından fazlasının elektrikli olmasını hedefliyor. ABD'ye gelince, Nissan 2030 yılına kadar satışlarının yüzde 40 oranında elektrikli araçlardan oluşmasını hedefliyor.



Nissan CEO'su Makoto Uchida yaptığı açıklamada, "Şirketlerin toplumsal ihtiyaçları karşılamadaki rolü giderek artıyor. Nissan Ambition 2030 ile yeni elektrifikasyon çağına yön verecek, karbon ayak izini azaltmak için teknolojileri geliştirecek ve yeni iş fırsatlarının peşine düşeceğiz. Nissan'ı müşterilerin ve toplumun gerçekten ihtiyaç duyduğu sürdürülebilir bir şirket haline getirmek istiyoruz." dedi.



Nissan, vizyonunu gerçekleştirmek için mevcut lityum iyon pil teknolojilerini geliştirmeye ve pil maliyetlerini 2028 yılına kadar yüzde 65 oranında azaltmak için kobalt içermeyen teknoloji sunmaya devam edecek. Ayrıca 2028 yılına kadar katı hal pilli bir elektrikli model piyasaya sürmeyi planlıyor ve 2024 gibi erken bir tarihte Yokohama'da bir pilot tesisle hazır olacak. Otomobil üreticisi, katı hal pil paketlerinin maliyetini 2028 yılına kadar kWh başına 75 $'a düşürmeyi umuyor.



Nissan ayrıca küresel pil üretim kapasitesini 2026'ya kadar 52 GWh'ye ve 2030'a kadar 130 GWh'ye çıkarmayı planlıyor.



Nissan tarafından Ambition 2030 duyurusu sırasında dört elektrikli konsept tanıtıldı. Bunlar Nissan Chill-Out, Nissan Max-Out, Nissan Surf-Out ve Nissan Hang-Out'tan oluşuyor. İlki, Nissan'ın CMF-EV platformunu kullanan şık bir konsept ve iki tonlu gümüş ve siyah bir kaplamaya sahip. Nissan Max-Out çok farklı ve "üstün stabilitesi ve konforuyla yeni bir sürüş deneyimi sunmak" için tasarlanmış iki koltuklu dönüştürülebilir bir konsept.



Özellikle ilgi çekici olan ise Nissan Surf-Out konsepti. Bu, iyi bir arazi performansı sağlamak için tasarlanmış tamamen elektrikli bir kamyonet. Son olarak, düz zemine ve tiyatro benzeri oturma düzenine sahip mobil bir yaşam alanı olarak oluşturulan Hang-Out konsepti var.



Nissan, bu konsept araçlardan herhangi birinin üretim modeline dönüşüp dönüşmeyeceğini söylemedi.

Son Güncelleme : 30 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo