Volvo XC90 Halefi SUV ve Station Stilini Bir Araya Getiriyor

Ototeknikveri     30 Kasım 2021 02:11

Geçen Haziran ayında Volvo, XC90'ın yeni neslini önizleyen büyük bir tamamen elektrikli SUV olan Concept Recharge'ı tanıttı. İsveç'ten gelen amiral gemisi modelin, Autocar'ın haberine göre, hem pilli elektrikli hem de yanmalı motor ile çalışan versiyonlarla 2022'de piyasaya çıkması bekleniyor.

Volvo XC90 Halefi SUV ve Station Stilini Bir Araya Getiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tasarımdan başlarsak, üçüncü nesil XC90'ın konsepti yakından takip etmesi ve üretim için birkaç detayın yumuşatılması bekleniyor. Değişiklikler muhtemelen kapılar ve sütunlar için daha geleneksel bir tasarımı, benzer ancak daha az ince LED lambaları ve standart lastiklere sahip daha küçük çaplı tekerlekleri içerecek.

Gelişen özelliklere rağmen, üretim modelinin, Volvo'nun zengin mirasına saygı gösterirken, onu geleneksel SUV ürünlerden ayıracak station benzeri oranları koruması bekleniyor. Bu strateji, station araçları seven ancak aynı zamanda SUV'lar tarafından sunulan yerden yükseklik ve yüksek oturma pozisyonunun keyfini çıkarmak isteyen alıcıları hedefleyecek.

Volvo'nun tasarım başkanı Robin Page, modeli "artırılmış çok yönlülük ile el ele giden yeni ve modern oranlar sergileyen yeni bir araç türü" olarak tanımladı. Volvo'nun CEO'su Håkan Samuelsson, şirketin V60 / V90 ve eşdeğer Cross Country versiyonları dahil olmak üzere mevcut station yelpazesini küçültmeyi planladığını daha önce kabul etmişti.

İç mekan açısından, bağımsız koltukların yerini muhtemelen yedi yolcuya kadar alan sunan daha geleneksel bir oturma düzeni alacak. Bununla birlikte, Volvo markasını karakterize eden minimalist tasarım yaklaşımı ve sürdürülebilir çevre dostu malzemelerle “İskandinav oturma odası hissi” korunacak. Konsept otomobilde olduğu gibi, gösterge tablosu muhtemelen Google kaynaklı bilgi-eğlence sistemini içeren büyük bir dokunmatik ekrana sahip olacak. Aynı zamanda, Volvo'nun sıfır ölüm vizyonu doğrultusunda güvenliğe büyük önem verilecek.

Volvo XC90'ın mevcut mimarinin geliştirilmiş bir versiyonu olan SPA2 platformunu kullanması bekleniyor. Yeni temeller, Geely'nin daha küçük segmentler için SEA mimarisinin yanı sıra amiral gemisinden başlayarak Volvo'nun gelecekteki tekliflerinin çoğunda kademeli olarak yolunu bulacak.

XC90 hem yanmalı motor ile çalışan hem de tamamen elektrikli formlarda sunulacak olsa da platform, daha önceki elektrikli modele özel olmayan mimarilere kıyasla daha fazla iç alana izin verecek şekilde tasarlanacak. Aynı haber, tamamen elektrikli XC90'ın hibrit/PHEV XC90'dan farklı bir kabine sahip olacağını, çünkü içten yanmalı motor ve şanzıman tünelinin olmamasının daha fazla yolcu alanına izin vereceğini de ekliyor.

XC90 Recharge muhtemelen şu anda XC40 Recharge, C40 Recharge ve Polestar 2 dahil olmak üzere CMA tabanlı elektrikli modellerde kullanılan, 500 km menzile izin veren pil kapasiteleriyle yeni nesil elektrikli güç aktarma organını tanıtacak. 

Volvo XC90 ayrıca 2022'de tanıtılması ve 2023'te piyasaya sürülmesi beklenen Polestar 3 ile daha premium ve daha sportif bir kardeşe sahip olacak. Bu, yalnızca pilli elektrikli biçiminde sunulacak ve yalnızca iki sıra koltuk içerecek (Üç sıra seçeneğiyle gelecek olan XC90'dan farklı olarak). Doğal olarak Polestar 3, eşdeğer Volvo XC90 Recharge'dan daha yüksek bir fiyata satılacak.

Son Güncelleme : 30 Kasım 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo