Jaguar, Tamamen Elektrikli Olduğu 2025'e Kadar Yeni Ürün Tanıtmayacak

Ototeknikveri     02 Aralık 2021 05:48

Fransız Le Monde, Jaguar'ın 2025 yılına kadar yeni ürünler sunmaya ara verdiğini ve tüm çabalarını yeni bir elektrikli araç yelpazesi geliştirmeye odakladığını bildirdi.

Jaguar, Tamamen Elektrikli Olduğu 2025'e Kadar Yeni Ürün Tanıtmayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisinin bu yılın başlarında açıklanan “Reimagine” stratejisi, Jaguar'ın hem elektriğe geçişi hem de segment geçişini tamamlamaya çalıştığı için pazarını yükseltecek. Audi, BMW ve Mercedes gibi markalarla rekabet etmekten artık tatmin olmayan İngiliz markası, Bentley bölgesine girmek istiyor.



O zamana kadar Jaguar'ın tamamen mevcut araç yelpazesine yaslanacağı ve motor ve ekipman tekliflerini basitleştireceği bildiriliyor. Serinni büyük bir kısmı yakın zamanda güncellendiğinden, firma önümüzdeki üç yıl boyunca dayanabileceğini umuyor gibi görünüyor.



Le Monde, bu süre içinde firmanın hiçbir fabrikasının kapanmayacağını, ancak işgücünün küçültülmesi gerekebileceğini bildiriyor.



Jaguar'ın “Reimagine" (Yeniden Hayal Et) stratejisi dramatik olacak. Yeni, tamamen elektrikli seri iki crossover ve iki kapılı bir coupe'den oluşacak. Sunulan en ucuz araç yaklaşık 100.000 Sterlin'den (mevcut döviz kurlarıyla 133.000 ABD Doları) başlayacak ve hepsi "modern lüks" sunacak.



JLR'nin yeni CEO'su Thierry Bollore tarafından belirlenen strateji, şimdiden birkaç dramatik karara yol açtı. Gelişinden bu yana Bollore, Jaguar ve Land Rover için planlanan iki orta boy crossover'ı çoktan durdurdu, yeni XJ'yi son dakikada iptal etti ve JLR, geçen yıl 2.000 kişiyi işten çıkarmayı planladığını söyledi.



Jaguar'ın elektrikli araçlara geçişi ve üst pazara geçişi mantıklı görünse de, daha geniş otomotiv endüstrisi ile aynı yolda ilerliyor. Ve bu, araçları gerçekten piyasaya çıktığında daha fazla rekabet anlamına gelebilir.

Son Güncelleme : 02 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo