Nissan Ariya Single Seater Concept Formula E'den Esinlenen Bir Tasarıma Sahip

Ototeknikveri     02 Aralık 2021 06:36

Nissan Ariya Single Seater Concept, tamamen elektrikli Ariya SUV'nin güç aktarma organları ile neler yapılabileceğini gösteriyor.

Nissan Ariya Single Seater Concept Formula E'den Esinlenen Bir Tasarıma Sahip
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Benzersiz konsept, Nissan'ın küresel tasarımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Alfonso Albaisa ve Nissan'ın marka ve katılımdan sorumlu küresel pazarlama bölümü genel müdürü Juan Manuel Hoyos tarafından sunulan Nissan Futures etkinliğinde tanıtıldı.

Nissan, Ariya Tek Kişilik Konsept'in Zamansız Japon Fütürizmi tasarım dilini geliştirdiğini ve onu özel tek kişilik bir yarış arabası şasisinde bir araya getirdiğini söylüyor. Aydınlatmalı 'V' hareket imzası sayesinde ön uç hemen göze çarpıyor. Başka yerlerde, konsept aerodinamik ön ve arka tekerlek kapakları, açıkta kalan süspansiyon bileşenleri içeriyor ve ilgi çekici bronz boya rengini yola çıkan Ariya'dan ödünç alıyor.

Konseptin gövdesi hafif karbon fiberden üretildi ve Nissan, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası'ndaki rolünün Ariya Tek Kişilik Konsept'e ilham vermede önemli bir rol oynadığını söylüyor.

Etkinlik sırasında Hoyos, "Nissan Futures etkinliğimizde Nissan Ariya Single Seater Concept'i sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Nissan'da, başkalarının yapamadığını yapmaya cesaret ediyoruz. Bu konseptle, Ariya'nın güç aktarım mekanizmasının yüksek performans potansiyelini, yalnızca ona ilham veren yol otomobilinin tasarım ve stiline dair ipuçları vermekle kalmayıp aynı zamanda yeni ve verimli bir elektrikli otomobil performans dilini gösteren motor sporlarından ilham alan bir pakette sergilemek istiyoruz. Gelecekteki teknolojik evrim için bir test ortamı görevi gören bu proje, yoldan yarış pistine heyecan getirmeye yardımcı olabilir ve ayrıca Nissan'ın bilgi ve teknolojiyi yarış pistinden yola aktarma konusundaki uzmanlığını gösterebilir." dedi.

Nissan tasarım şefi Alfonso Albaisa ise, “Nissan Ambition 2030 uzun vadeli vizyonumuzu şekillendirmeye başladığımızda, Zamansız Japon Fütürizmi tasarım dilimizi geliştirmeye devam ettik. Şimdi, hızlı ve zahmetsizce koşmak anlamına gelen Japonca shun ve güç ve zarafetle uçmak anlamına gelen sho kelimelerinden ilham alıyoruz. Ariya Single Seater Concept, bu yeni dilin mükemmel ifadesidir. Ariya'nın elektrikli güç aktarma sisteminden motor sporlarından ilham alan bir pakette yararlanmak, uluslararası ekibimizin bu yeni hız, teknoloji ve sanat anlayışını yakalamasını sağladı." diye konuştu.

Son Güncelleme : 02 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo