YENİ DACİA LODGY FİYATI TEKNİK ÖZELLİKLERİ DONANIMI İNCELEME

Ototeknikveri     15 Mayıs 2013 12:05

Yeni Dacia Lodgy uygun fiyatı, ekonomik motoru ve geniş iç hacmi ile öne çıkıyor.

YENİ DACİA LODGY FİYATI TEKNİK ÖZELLİKLERİ DONANIMI İNCELEME
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Crossover ve SUV'lara olan ilgi MPV'lere olan talebi azaltsada uygun fiyatlı modeller geliştirerek ülkemizde başarılı satış rakamlarına ulaşan Romen Dacia yeni geliştirdiği Lodgy modeliyle MPV segmentine giriş yapıyor. Daha önceleri Logan MCV ile hem ticari hem de aile kullanımına hitap edebilen Dacia artık Lodgy ile aileleri, Dokker modeli ile de ticari kullanıcıları hedefliyor. Dacia'nın Fas'taki Tanger Fabrikasında üretilen her iki araçta ortak altyapıya ve parçalara sahip. Ticari amaca uygun olarak sürgülü arka kapılara sahip Dokker'a karşı Lodgy'de klasik tipte yanlara doğru açılan arka kapılar kullanılıyor. Sade bir tasarıma sahip Lodgy görsellikten çok işlevsellik ön plana alınarak geliştirilmiş bir araç. Daha fazlayı daha ucuza sunabilme iddiasının sonucu olarak yüksek kalite algısı yaratamayan Lodgy 4498 mm uzunluğa, 1751 mm genişliğe ve 1680 mm yüksekliğe sahip. İri boyutlarına 2810 mm'lik uzun aks mesafesi de eklenince geniş bir hacim sunabilen Dacia Lodgy, isteğe bağlı olarak 5 koltuklu yada 7 koltuklu olarak alınabiliyor. 5 koltuklu versiyon 827 litrelik devasa bir bagaj hacmine sahipken bu değer arka koltukların katlanmasıyla 2617 litreye yükseltilebiliyor. 7 koltuklu versiyonda 207 litrelik bagaj hacmi sunarken ikinci ve üçüncü sıra koltukların katlanmasıyla hacim 1861 litreye ulaşıyor. 7 koltuklu versiyonun üçüncü koltuk sırası tamamen sökülebiliyor ve 5 koltuklu versiyonun sunduğu 2617 litrelik hacme ulaşılabilmesini sağlıyor. Dacia Lodgy’nin dış tasarımındaki sade çizgileri iç mekanında da devam ediyor. Diğer Dacia modelleriyle ortak birçok parçanın yer aldığı iç mekanda kullanılan sert plastikler kalite algısının düşmesine yol açıyor. Lodgy’nin büyük cam yüzeyleri araca ferahlık katarken opsiyonel donanım olarak sunulan orta konsolda yer alan MEDİA NAV multimedya sistemini barındıran 7 inçlik ekran dikkat çekiyor. Sistem, mobil müziğini audiostreaming olarak dinlemek ya da eller serbest telefon etmek için radyo ve Bluetooth teknolojisini içeriyor. Sistem kullanımında çok sezgisel olan, 2D ve 3D görünümlü navigasyon sunuluyor. USB girişler ve ön jaklar ile aynı zamanda direksiyondaki kumandalar düzeneği tamamlıyor.

 
 
 
Dacia Lodgy ülkemizde tek donanım ve motor seçeneğiyle satılıyor. 1.5 litrelik turbo dizel motor, manuel şanzıman ve Laureate donanım seviyesiyle satılan aracın standart donanımlarında ön ve arka çift renkli tamponlar, 16 inç  alüminyum jantlar, krom renk ön panjur çıtası, yan koruma çıtaları, tavan barları, gövde rengi dış kapı kolları, gövde rengi yan aynalar, ön sis farları, gündüz farları, 3. stop lambası, elektrikli dış dikiz aynaları, arka cam silecekleri, karartılmış camlar, krom çıtalı parlak siyah orta panel, krom ambiyans (havalandırma ve sayaç çerçeveleri, iç kapı kolları, vites kolu topuzu kaplaması), 1/3 - 2/3 yatırılabilen, portföy şeklinde katlanabilen 2. sıra koltuk, ABS (Anti-blokaj fren sistemi), AFU (Acil fren destek sistemi), ESP (Elektronik Denge Programı), ASR (Elektronik Patinaj Önleme Sistemi), sürücü hava yastığı, ön yolcu hava yastığı, uzaktan kumandalı merkezi kilit, ön gergili ön emniyet kemerleri, 3 noktalı arka emniyet kemerleri, Isofix bağlantılı 3 koltuk (2. sırada), hidrolik direksiyon, manuel klima, yol bilgisayarı, elektrikli ön ve arka camlar, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, yükseklik ayarlı direksiyon simidi, yükseklik ayarlı ön emniyet kemerleri, yükseklik ayarlı 3 arka koltuk başlığı, arka koltukta havalandırma ızgarası, portatif küllük ve çakmak, kapalı torpido gözü, torpido paneli üzeri kapalı eşya yerleştirme gözü, bagaj filesi (5 kişilik versiyonda), bagaj gizleme pandizotu, Multimedya Radyo CD MP3, priz ve USB bağlantısı, Bluetooth telefon, direksiyondan kumanda, 2 ön hoparlör yer alıyor. Opsiyon olarak ise sadece, Dacia MEDIA NAV (7’’ Dokunmatik ekran, navigasyon, radyo, priz ve USB bağlantı) ve arka park sensörünü içeren sürüş paketi sunuluyor. Buz beyazı ve uzay mavi adlı opak renklere sahip Lodgy’de, kül beji, elmas mavi, füme, siyah ve yıldız griden oluşan metalik renklerde sunuluyor. 
 
Reanult modellerinde de kullanılan 3750 devirde 90 hp güç ve 1750 devirde 200 Nm tork üretebilen 1.5 litrelik dizel motorun hayat verdiği Lodgy, gücünü tekerleklere 5 ileri manuel şanzıman ile iletiyor. 5 veya 7 koltuklu olmasına göre; 1280 ile 1313 kg arasında değişen ağırlıklara sahip Lodgy 1.5 litrelik motoru ile 0’dan 100 km/s hıza 12.4 saniyede ulaşabiliyor. Son hızı 169 km/s olan aracın ortalama yakıt tüketim değeri ise 4.2 litre olarak veriliyor. 
 
Dacia Lodgy 5 koltuklu - Laureate 1.5 dCi 90 bg 37.490 TL
Dacia Lodgy 7 koltuklu - Laureate 1.5 dCi 90 bg 39.600 TL fiyatlarla satılırken, sürüş paketi için 1500 TL, metalik boya için ise 550 TL fiyat farkı talep ediliyor. 
 

Son Güncelleme : 15 Mayıs 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo