2022 Toyota bZ4X Avrupa'ya Geldi, Fiyatı Henüz Onaylanmadı

Ototeknikveri     05 Aralık 2021 04:03

Tamamen elektrikli Toyota bZ4X, Avrupa'daki ilk çıkışını gelecek yıl gerçekleşecek yerel lansmanından önce yaptı.

2022 Toyota bZ4X Avrupa'ya Geldi, Fiyatı Henüz Onaylanmadı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupalı ??müşterilere, tıpkı Amerika Birleşik Devletleri'nde olduğu gibi, iki güç aktarma organı arasında seçim sunulacak. Serinin temelinde, 201 hp güç çıkışı ve 265 Nm torka sahip tek bir elektrik motoruyla çalışan önden çekişli bir model yer alıyor. Bu varyant 100 km/sa hıza 8,4 saniyede ulaşıyor ve azami 160 km/sa hız yapabiliyor.

 

Dört tekerlekten çekişli bir bZ4X de sunuluyor. Bu varyant, ön ve arka elektrik motorları aracılığıyla 215 hp ve 247 lb-ft (336 Nm) tork üretiyor ve görünüşe göre 7.7 saniyede 100 km/s hıza ulaşacak. Önden çekişli model 71,4 kWh pil takımına sahipken, çift motorlu versiyon 72,8 kWh pil takımı kullanıyor.

 

Toyota, giriş seviyesi bZ4X'in Avrupa WLTP test döngüsünde yaklaşık 450 km menzile sahip olacağını iddia ediyor. Ayrıca pilin 150 kW hızlı şarj sistemi ile yaklaşık 30 dakikada yüzde 80'e kadar şarj edilebileceğini de belirtiyor. Şarj performansını daha da iyileştirmek için 2022'nin dördüncü çeyreğinden itibaren 11 kW'lık üç fazlı bir yerleşik şarj cihazı sunulacak.

 

Japon otomobil üreticisi, müşteriler aracı yılda bir kez yetkili bir Toyota servis merkezine götürdüğü sürece, akünün 10 yıl veya 1 milyon km sonra orijinal kapasitesinin yüzde 70'inde çalışacağını garanti eden bZ4X için genişletilmiş bir bakım programı sunacak. 

 

Toyota bZ4X gelecek yıl Avrupa'ya geldiğinde geleneksel bir direksiyon sistemi ile sunulacak. Bununla birlikte, daha sonraki bir tarihte, otomobil üreticisi, direksiyondan kumandalı bir sistemi Tesla'dan ilham alan bir "boyunduruk" (yoke) ile eşleştiren One Motion Grip sistemini tanıtacak. Toyota, bu sistemle sadece 150 derecelik bir dönüşle tam kilitlenmenin sağlanabileceğini söylüyor.

 

Çeşitli Toyota T-Mate sistemleri de elektrikli otomobil ile standart olarak gelecek. Bunlara Çarpışma Önleme Sistemi, Kavşak Dönüş Yardımı, Acil Direksiyon Yardımı ve Güvenli Varış Yardımlı Ön Çapraz Trafik Uyarı sistemi dahil. Aracı uzaktan park etmek için dört kamera ve 12 ultrasonik sensör kullanan Gelişmiş Park özelliği de bulunuyor.

 

Toyota bZ4X için Avrupa fiyatlandırması henüz açıklanmadı.

Son Güncelleme : 05 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo