Stellantis, Elektrikli Taşıtları Hareket Halinde Kablosuz Olarak Şarj Eden Test Otoyolu Açtı

Ototeknikveri     05 Aralık 2021 04:14

Stellantis, geleceğin otoyolu için küçük bir test sahası olan “Arena del Futuro”nun açılışını kutluyor. İtalya'da birkaç ortakla inşa edilen sürüş pisti, kablosuz endüktif otoyol şarjını test etmeyi amaçlıyor.

Stellantis, Elektrikli Taşıtları Hareket Halinde Kablosuz Olarak Şarj Eden Test Otoyolu Açtı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

1,05 km uzunluğundaki pistin açılışı, projenin üçüncü aşamasının başlangıcını işaret ediyor. İtalya'da Milano ve Brescia'yı birbirine bağlayan A35 otoyolunun hemen dışında yer alan “Arena del Futuro”, 1 MW güçle çalışıyor.

 

Pist, normal bir otoyol gibi görünecek şekilde tasarlanmış, ancak asfalt içinde kablolar bulunuyor. Bunlardan gelen elektrik, özel bir alıcı aracılığıyla bir taşıt tarafından toplanabiliyor. Böylece bir taşıt hareket ettikçe şarj edilebiliyor ve menzil kaygısı (en azından otoyolun bu bölümlerinde) geçmişte kalıyor.

 

Stellantis ayrıca, yol güvenliğine katkıda bulunan Arena del Futuro'ya kurulan gelişmiş bağlantıya da işaret ediyor. Karayolu, yol ve yol boyunca ilerleyen araçlarla sürekli diyalog halinde olarak nesnelerin internetinin bir parçası haline gelebilir.

Stellantis'in küresel e-mobilite başkanı Anne-Lise Richard, "Bu, müşterilerin endişe duyduğu menzil ve şarj sorunlarına somut bir yanıt sağlamak için son teknoloji bir çözüm. Araçları hareket halindeyken şarj etmek, şarj süreleri ve akülerinin boyutu açısından net avantajlar sağlıyor." dedi.

 

Arena del Futuro'da, sistemi test etmek için özel alıcılara sahip yeni bir Fiat 500 otomobil ve Iveco E-Way otobüs kullanılıyor. Araçlar şimdiden yolda çok yol kat etti ve Stellantis, sonuçların şu ana kadar cesaret verici olduğunu söylüyor.

 

Pist ayrıca gerçek yolu test etmek ve onu oluşturmak için kullanılan asfaltın endüktif şarjın etkinliğine müdahale etmeden mümkün olduğunca dayanıklı olmasını sağlamak için de kullanılacak.

Son Güncelleme : 05 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo