Toyota Corolla Cross, Avrupa'ya Hibrit Güç ve Daha İyi Teknolojiyle Geldi

Ototeknikveri     05 Aralık 2021 07:12

Toyota Corolla Cross dünyaya yayılmaya devam ediyor ve son varış noktası Avrupa.

Toyota Corolla Cross, Avrupa'ya Hibrit Güç ve Daha İyi Teknolojiyle Geldi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa'ya özel model Amerika Birleşik Devletleri'nde sunulandan önemli ölçüde daha gelişmiş olduğu için Amerikalılar kıskanmalı.

 

İki model neredeyse aynı görünse de, farklı farların yanı sıra, crossover "Avrupa'ya özgü gösterge paneli düzenini" benimsediği için kokpitte bir dizi değişiklik var. ABD'ye özel modelde bulacağınız analog göstergelerden veya 7 inçlik ekrandan daha klas olan 12,3 inçlik bir dijital gösterge grubu dikkat çekiyor.

 

Avrupa'ya özel Corolla Cross, dijital gösterge panelinin yanı sıra 10,5 inçlik bir Audio Multimedya bilgi-eğlence sistemine sahip. Bu, Amerika'da sunulan 7 ve 8 inçlik ekranlardan önemli ölçüde daha büyük ve aynı zamanda Toyota'nın bulut tabanlı navigasyon ve kablosuz güncelleme desteği içeren tamamen yeni işletim sistemini çalıştırıyor.

 

Avrupalılar 2.0 litrelik dört silindirli bir motor, bir lityum iyon pil ve bir elektrik motorundan oluşan beşinci nesil bir hibrit sistem bulacağından, güç aktarma sistemi de daha iyi. Bu, crossover'ın toplam 197 hp (146 kW / 199 PS) güç çıkışı, yani hibrit teknolojisi olmayan ABD'ye özel modelden 28 hp (21 kW / 28 PS) daha fazla güce sahip olmasını sağlıyor. Corolla Cross 8.1 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkıyor.

 

Müşteriler ayrıca 41 hp (30,6 kW / 41 PS) güç üreten arkaya monte edilmiş bir elektrik motoruna sahip dört tekerlekten çekişli bir versiyonu da tercih edebiliyorlar. Sistem gerektiğinde otomatik olarak devreye giriyor ve modelin sıfırdan 100 km/s hıza çıkış süresini 8.1 saniyede tutmasını sağlıyor.

 

Yeni crossover, Hızlanma Dengeleme ve Kavşak Araya Giren Trafik Asistanı ile Çarpışma Önleme Sistemi ve ayrıca iyileştirilmiş Karşıdan Gelen Trafik algılama ve Kavşak Dönüş Asistanı dahil olmak üzere çeşitli sürücü yardım sistemleri sunuyor. Modelde ayrıca Tam Hız Aralığı Uyarlanabilir Hız Sabitleyici, Şerit İzleme Asistanı, Yol İşareti Asistanı ve Güvenlik Çıkış Asistanına sahip Kör Nokta Monitörü bulunuyor. Otomatik uzun farlar, Panoramik Görüş Monitörü, Acil Sürüş Durdurma Sistemi ve Otomatik Frenlemeli Arka Çapraz Trafik Uyarısı öne çıkan özellikleri tamamlıyor.

 

Avrupa Corolla Cross teslimatlarının 2022 sonbaharında başlaması planlanıyor ve ABD'deki Toyota yetkililerinin hibrit bir versiyon planlarını zaten doğruladığından bahsetmeye değer.

Son Güncelleme : 05 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo