Toyota, Hibritlerde İlk Olarak Katı Hal Pillerini Tanıtacak

Ototeknikveri     06 Aralık 2021 08:01

Toyota, bu hafta Kenshiki etkinliğinde Batı Avrupa için çevre dostu dönüşüm planını açıkladı. Otomobil üreticisi 2035 yılına kadar bölgedeki CO2 emisyonlarını %100 azaltma planını açıkladı.

Toyota, Hibritlerde İlk Olarak Katı Hal Pillerini Tanıtacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elektrifikasyona en dirençliler arasında olmakla suçlanan otomobil üreticisi, karbonsuzlaştırma planının sadece elektrikli otomobiller yerine çeşitli sıfır emisyonlu araçları (ZEV) içerdiğini söylüyor.

 

Bu nedenle, yakın zamanda tanıtılan bZ4X de dahil olmak üzere, firma önümüzdeki yıllarda artan sayıda ZEV piyasaya sürecek. Bu sadece elektrikli araçlar değil, aynı zamanda hidrojenle çalışan araçlar anlamına da geliyor.

 

Toyota Motor Corporation baş bilim insanı Gill Pratt, “Dünya çapında en net karbon emisyonlarını azaltmanın yolu, Hibrit Elektrik, Plug-in Hibrit Elektrik, Pilli Elektrik ve Yakıt Hücreli Elektrikli Araçlar dahil olmak üzere alet kutumuzdaki her öğeyi kullanmaktır. Her bölgenin altyapı kısıtlamalarından ve müşteri koşullarından en iyi şekilde yararlanmak için optimize edilmiş oranları ve pillerin sınırlı tedariki ve artan performansı ile en mantıklısı bu.” diye konuştu.

Toyota Motor Europe başkanı ve CEO'su Matt Harrison ise, "2030'un ötesine geçerken, ZEV talebinde daha fazla hızlanma görmeyi bekliyoruz ve Toyota, o zamana kadar birlikte yeterli elektrik şarjı ve hidrojen yakıt ikmali altyapılarının mevcut olduğunu varsayarsak, gerekli olacak yenilenebilir enerji kapasitesi artışlarıyla birlikte, 2035 yılına kadar Batı Avrupa'daki tüm yeni araçlarında %100 CO2 azaltımı elde etmeye hazır olacak." dedi.

 

Yine de, firmanın stratejisinin bir parçası, pil teknolojisini geliştirmeyi ve iyileştirmeyi içeriyor. Bu, yeni bi-polar NiMh pilleri içerecek. Bunları ilk üreten Toyota, üretmenin daha ucuz olduğunu ve standart NiMh pillere göre değerli metallere daha az ihtiyaç duyduğunu söylüyor.

 

Otomobil üreticisi ayrıca bu pillerde öğrenilen teknikleri lityum iyon pillere uygulamayı planlıyor. Menzili azaltmadan maliyetleri yüzde 50 azaltarak daha fazla verimlilik elde edilmesi umuluyor. Firma bu gelişmelerin 2025 sonrasında yola çıkmaya hazır olacağını ve pil teknolojisini daha uygun fiyatlı ve erişilebilir hale getireceğini umuyor.

Otomobil üreticisi ayrıca, geçen yılki prototip testinin ardından katı hal pil teknolojisinin, daha geniş dağıtımdan önce hibrit araçlardaki alıcılara tanıtılacağını da doğruladı. Yine de, menzilleri uzatmayı ve şarj sürelerini kısaltmayı vaat ettiği için teknolojinin tamamen elektrikli araçlara da uygulanacağı belirtiliyor.

Son Güncelleme : 06 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo