Lexus, Miami Art Show'da LF-Z Işıklı Heykelini Sergiledi

Ototeknikveri     06 Aralık 2021 08:19

Lexus, LF-Z Electrified konseptine dayalı bir heykel tasarlamak için Miami Üniversitesi'nden Amerikalı mimar, tasarımcı ve mimarlık bölümünde yardımcı doçent olan Germane Barnes ile ortaklık kurdu.

Lexus, Miami Art Show'da LF-Z Işıklı Heykelini Sergiledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Miami Üniversitesi'ndeki öğrencileriyle birlikte çalışan Barnes, LF-Z Electrified konseptinin çelikten yapılmış ve gömülü LED aydınlatma ile aydınlatılmış üç boyutlu heykelsi bir yorumunu yarattı. Tüm parça, klasik mimariye saygı duruşunda bulunmak üzere, ışıklandırılmış kemerler içine sabitlenmiş iki salıncak ile askıya alınmış ve birleştirilmiş.

Barnes, "Lexus, günümüz için yüksek kaliteli tasarımın temel belirteçleri olan öğeleri bünyesinde barındırırken, aynı zamanda kişisel değerlerimi de yansıtıyor. İşbirlikçi, sürdürülebilir, eşitlikçi ve bireylerin benzersiz deneyimlerine öncelik veren bir gelecek tasarlamak hem uygulamamın itici gücü hem de Miami Üniversitesi'ndeki öğrencilerle yaptığım çalışmadır." dedi.

Esere "On/" adı verildi. Bu isim, karbonsuz bir gelecek vizyonu olarak On/Off (Açık/Kapalı) anahtarına bir gönderme. Tüm kurulum, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıların etkileşimli bir sanal model aracılığıyla esere katılmalarını sağlamak için tasarlanmış bir aydınlatma sistemi ile birleştirildi.

Enstalasyonun dijital versiyonu, alanın farklı yönlerini vurgulamak için aydınlatmasını değiştirebiliyor. En iyi versiyonlar Barnes tarafından seçilecek ve şu anda ekranın bulunduğu Design Miami/ 2021'de canlı olarak sergilenecek.

Lexus'un küresel pazarlama müdürü Brian Bolain, "Fuarla ortaklığımızın dördüncü yılında Germane Barnes ve Miami Üniversitesi'nden Design Miami'ye/ bu inanılmaz projeyi getirmekten heyecan duyuyoruz. Gelecek nesil tasarıma baktığımızda, bu proje bize Lexus'un elektrifikasyona olan bağlılığını vurgulama şansı verirken, UMiami'de inanılmaz yetenekli ve tasarım ve inovasyonun geleceğini gerçekten temsil eden öğrencilerle yakın işbirliği içinde çalışıyoruz." diye konuştu.

Barnes ile birlikte proje, Miami Üniversitesi Mimarlık Okulu'ndan öğrenciler Isabella Adelsohn, Mahlia Jenkins ve Andrea Martinez ile birlikte öğretim görevlisi ve RAD Laboratuvarı yöneticisi Indrit Alushani ve Miami Üniversitesi Mimarlık Okulu dekanı Rodolphe el-Khoury sayesinde mümkün oldu. 

Lexus, arka arkaya dördüncü yıl için 5 Aralık'a kadar açık olan Design Miami/ 2021'in otomotiv ortağı olarak geri dönüyor.

Son Güncelleme : 06 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo