Toyota, 2022'de BYD'nin Teknolojisini Kullanarak Çin'e Özel Ekonomik Bir Elektrikli Sedan Sunacak

Ototeknikveri     06 Aralık 2021 11:08

Toyota'nın BYD ile işbirliği içinde Çin pazarı için tamamen elektrikli yeni bir sedan geliştirdiği bildiriliyor. Reuters'e göre, Toyota'nın ikinci elektrikli otomobilinin, rekabetçi fiyatlandırma, geniş bir kabin ve Çinli alıcılar arasında hala oldukça popüler olan sedan gövde stili ile 2022'nin sonlarında çıkması bekleniyor.

Toyota, 2022'de BYD'nin Teknolojisini Kullanarak Çin'e Özel Ekonomik Bir Elektrikli Sedan Sunacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elektrikli sedanın, yanmalı motor ile çalışan Corolla'dan biraz daha büyük olacağı ve arka yolcular için daha fazla alan sunacağı bildiriliyor. BYD'nin en yeni LFP Blade lityum-demir-fosfat pil teknolojisini kullanması bekleniyor, bu da Toyota'nın kendi elektrikli ürünlerinden daha uygun fiyatlı olmasını sağlayacak. Kaynaklar, modelin Tesla Model 3 veya Nio ET7 gibi daha premium sedanların altında konumlanacağını ve 200.000 Yen (31.392 $) altında bir başlangıç ??fiyatı ile yaklaşmakta olan küçük Tesla'nın doğrudan rakibi olduğunu iddia ediyor.

 

Elektrikli sedan, yakın zamanda üretime sunulan eTNGA tabanlı bZ4X SUV'den sonra Toyota'nın ikinci tam elektrikli modeli olacak.

 

Kaynaklarına atıfta bulunan Reuters, Toyota'nın "yıllardır hem Çin'de maliyet açısından rekabetçi hem de konfordan ödün vermeyen küçük bir elektrikli otomobil bulmak için mücadele ettiğini" belirtiyor. BYD'nin teknolojisini kullanmak, Japon otomobil üreticisinin Çin modellerini daha uygun fiyatlı ve oldukça rekabetçi hale getiren maliyet düşürme stratejileri hakkında daha fazla bilgi edinmesine yardımcı olacak çünkü artık Avrupa, ABD, Japonya ve Kore'deki yerleşik otomobil üreticilerine kıyasla geçmişte sahip oldukları tasarım ve kalite dezavantajlarına sahip değiller. 

BYD'nin mevcut sedan modellerinden ikisi – Qin (solda) ve Han (sağda).

 

Yeni modelin satın alınabilirliğinin önemli bir faktörü, BYD'nin Çin'e özel modellerde Tesla tarafından kullanılanlara benzer lityum-fosfat pilleri. Bunlar lityum iyon pillerden daha düşük enerji yoğunluğuna sahip olsalar da daha ince bir profil sunuyorlar ve üretim maliyetleri daha düşük.

 

BYD modellerinin Toyota'lardan daha ucuz olmasının bir başka nedeni de, Toyota'nın her bir bileşeni test etmek için çok daha fazla zaman ve çaba harcaması ile iki şirket arasındaki geliştirme stratejilerindeki fark. Toyota'nın kaliteye olan bağlılığının göstergesi, üretime geçmeden önce her model için üç tasarım prototipi ve üç üretim prototipi oluşturması, BYD'nin ise bu süreç boyunca yalnızca iki prototip üretmesi.

Her halükarda, BYD'nin 2005 BYD F3 ile Corolla'yı kopyalamaktan Toyota'nın bir sonraki elektrikli modelinin ortağı olmaya kadar uzun bir yol kat ettiği açık. Toyota mühendisleri, geçmişte BYD araçlarını test etti ve içeriden kaynaklar, Çinli üreticinin kalite, stil ve performans açısından kaydettiği ilerlemeyi, eşdeğer Toyota modellerine kıyasla önemli ölçüde daha düşük bir maliyetle sunduğunu onayladı. Bu, Japonları 2018'den beri bu fikirle oynadıktan sonra 2020'de BYD ile bir Ar-Ge ortak girişimi başlatmaya teşvik etti. Bugün, Toyota'dan 24 mühendis ve BYD'den 100 mühendis daha Shenzhen'de birlikte çalışıyor.

 

Henüz ismi açıklanmayan elektrikli sedanın, Nisan 2022'de Pekin Otomobil Fuarı'nda konsept formunda tanıtılması ve aynı yılın ilerleyen aylarında üretim versiyonunun takip etmesi bekleniyor. Kullanılabilirliğe gelince, en azından şimdilik, yalnızca Çin'de mevcut olması hedefleniyor. Toyota ve BYD'nin sözcüleri haber hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Son Güncelleme : 06 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo