2022 Mazda2 Hybrid: Avrupa İçin Yenilenmiş Bir Toyota Yaris

Ototeknikveri     08 Aralık 2021 12:47

Mazda, Avrupa pazarı için Mazda2 Hybrid'i yeniden yapılandırılmış bir Toyota Yaris şeklinde resmi olarak tanıttı. Kendi kendini şarj eden hibrit süpermini, yakın zamanda piyasaya sürülen mevcut Mazda2'nin yanı sıra 2022 baharından itibaren satışa sunulacak.

2022 Mazda2 Hybrid: Avrupa İçin Yenilenmiş Bir Toyota Yaris
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mazda'nın Toyota Yaris Hybrid'in kendi versiyonunu ve birkaç ay önce fark edilen kamufle edilmiş bir prototipi hazırladığını zaten biliyorduk. Beklediğimiz gibi, sonuç logolar hariç Yaris ile aynı görünüyor. Bundan bahsetmişken, Mazda logosu oval biçimli Toyota'dan farklı olsa da, tasarımcılar herhangi bir gövde panelini değiştirmeden onu entegre ederek harika bir iş çıkarmışlar. Aynısı iç mekan için de geçerli, çünkü Yaris ile arasındaki tek fark direksiyon simidindeki Mazda logosu ve paspaslardaki Mazda2 yazısı.



Model, 3.940 mm uzunluğa ve 2.550 mm aks mesafesine sahip TNGA-B mimarisini temel alıyor.



Toyota'nın en yeni kendi kendini şarj eden hibrit güç aktarma organı, toplam 114 HP (85 kW / 116 PS) güç çıkışı ve 169 Nm tork üretiyor. Sistem, 91 hp (68 kW / 92 PS) güç çıkışı üreten doğal emişli 1.490 cc üç silindirli motor, ön tekerleklere bağlı 79 hp (59 kW / 80 PS) üreten bir elektrik motoru ve başlatıcı görevi görmek ve lityum iyon pil takımını şarj etmek için ikinci bir elektrik motorundan oluşuyor. Pil, yavaşlama sırasında enerji rejenerasyonu yoluyla ve süpermininin uzun süre elektrikli modunda başlamasına ve çalışmasına izin veren benzinli motordan şarj oluyor.



Mazda2 Hybrid, 0-100 km/sa hıza 9.7 saniyede ulaşabiliyor, ancak etkileyici olan, 3,8-4,0 lt/100km arasında değişen ortalama WLTP yakıt ekonomisi. CO2 emisyonları, araca 15" veya 16" jant takılmasına bağlı olarak 87-93 g/km.



Mazda2 Hybrid, Pure, Agile ve Select adlı üç donanım seviyesinde sunuluyor. Bu, Mazda'nın Avrupa serisinde bol miktarda yarı hibrit ve tamamen elektrikli MX-30 içeren tam bir hibrit modelini ilk kez sunması anlamına geliyor. Yenilenen model, Mazda'nın Avrupa'daki filosunun ortalama emisyonlarını azaltmasına ve katı düzenlemelere uymasına yardımcı olacak. Şirket, 2030 yılına kadar kurumsal ortalama kuyudan tekerleğe CO2 emisyonlarını %50 azaltmayı ve 2050 yılına kadar karbon nötrlüğü sağlamayı hedeflediğini söylüyor.



Toyota'nın da 2016 ve 2020 yılları arasında Kuzey Amerika Toyota Yaris olarak yeniden adlandırılmış bir Mazda2 sunduğunu hatırlatmalıyız. Aynı stratejiyi kullanan başka bir otomobil üreticisi de şu anda Avrupa'da sırasıyla Toyota Corolla Sport Tourer ve RAV4'ün yeniden etiketlenmiş versiyonları olan Swace ve Across'u sunan Suzuki.

Son Güncelleme : 08 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo