Lamborghini'nin İlk Elektriklisi 2027 Veya 2028'de Piyasaya Sürülecek

Ototeknikveri     08 Aralık 2021 10:42

Lamborghini CEO'su Stephan Winkelmann, otomobil üreticisinin ilk tamamen elektrikli aracının 2027 veya 2028'de piyasaya çıkmasını planladıklarını söyledi.

Lamborghini'nin İlk Elektriklisi 2027 Veya 2028'de Piyasaya Sürülecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lamborghini'nin önümüzdeki on yıl için büyük planları var. Bu yılın başlarında onaylandığı gibi, otomobil üreticisinin ürün yelpazesi dört model, iki süper spor otomobil ve iki "daha çok yönlü araç" içerecek şekilde büyüyecek. Bunların ikinci nesil bir Urus ve Winkelmann'ın iki kapılı olmasını istediğini söylediği gizemli bir modelden oluşması bekleniyor.

 

Yahoo Finance ile yakın tarihli bir röportajda Winkelmann, Lamborghini'nin gelecekteki süper spor arabalarının, tamamen elektrikli bir model gelmeden önce plug-in hibrit olacağını ekledi. Yönetici, sentetik yakıtların içten yanmalı motorların ömrünü uzatabileceğine dair umudunu da dile getirdi.

 

Winkelmann, içten yanmalı motorların önümüzdeki on yılda aşamalı olarak kullanımdan kaldırılıp kaldırılmayacağı sorulduğunda, "Yasa koyucu bize 2030'dan itibaren ne yapmamıza izin verildiğini söyleyecektir" yanıtını verdi. "Öte yandan, çevre dostu sentetik yakıtların da bir fırsat olacağını umuyoruz. Süper spor arabalarımıza bu şekilde yakıt verebiliriz. Dolayısıyla bu, açık bırakmak istediğimiz bir fırsat. Şimdi karar vermemize gerek yok, çünkü bu tür yakıtların bulunduğu an bu değil. Bizim için de iyi olacak bir düzeyde geliştirilip geliştirilmeyeceğini bilmiyoruz.”

Winkelmann, Lamborghini'nin ilk elektrikli aracının nasıl bir şekil alacağını ise açıklayamadı. Aynı röportajda yönetici, 2021'in İtalyan otomobil üreticisi için rekor bir yıl olma yolunda ilerlediğini de sözlerine ekledi: "Her ay bir önceki aydan daha iyi. Her ay teslim edebileceğimizden daha fazla araba satıyoruz… Genel olarak 2021'de hem satışlarda hem de finansal rakamlarda rekor bir yıl olacak. Bu yüzden çok mutluyuz. Ve 2022 yılını sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Son Güncelleme : 08 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo