Ford, Omicron COVID Varyantı Yayılırken Ofise Dönüşü Mart Ayına Kadar Erteledi

Ototeknikveri     09 Aralık 2021 09:20

Ford, bu kez yeni Omicron COVID-19 varyantının ABD'de hızla yayılması nedeniyle Detroit'teki ofis çalışanlarının dönüşünü bir kez daha ertelemek zorunda kaldı.

Ford, Omicron COVID Varyantı Yayılırken Ofise Dönüşü Mart Ayına Kadar Erteledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ağustos ayında Ford, Ekim ayında ofis hayatına dönmeyi bekleyen işçilerin Ocak 2022'ye kadar evden çalışmaya devam etmek zorunda kalacaklarını açıklamıştı. Ancak şimdi Automotive News, Ocak ayında hiçbir çalışanın geri dönmeyeceğini ve yalnızca belirli maaşlı işçi gruplarının Şubat'ta geleceğini bildiriyor. İşgücünün çoğunluğu, Mart 2022'ye kadar ofiste çalışmayacak.

 

Ford yaptığı açıklamada, "COVID-19'un durumu değişken olmaya devam ediyor ve devam eden güvenlik protokollerimizin ve artan aşılama oranlarımızın başarısına rağmen, hibrit çalışma modelinin başlangıç ??tarihini Mart'a kaydırıyoruz. Şubat ve Mart aylarında, sahaya bağlı olmayan seçilmiş çalışanlar için bir pilot aşama ile başlayacağız, kalan ekip üyelerinin Ford kampüsleri ve uzaktan çalışma seçenekleri arasında esnek bir şekilde çalışmaya başlamasını bekliyoruz." dedi.

 

Karar, öncelikle Ford'un üretim bandı çalışanlarını değil ofis çalışanlarını etkiliyor. CNBC'ye göre, çoğu işin üretim tarafında çalışan yaklaşık 120.000-130.000 Ford çalışanı şimdiden işe döndü.

 

Dearborn'un ofis çalışanları geri döndüğünde, binlerce maaşlı personelin bazı işleri evden yürütmesine ve yalnızca gerektiğinde ofise gitmesine izin veren hibrit bir çalışma sistemine geçilecek. Ayrıca çalışanların aşı olmaları gerekecek. Kasım ayında Ford, ABD'li çoğu maaşlı çalışanının 8 Aralık'a kadar COVID-19'a karşı tam olarak aşılanmasını veya ücretsiz izne çıkarılacağını beklediğini açıklamıştı.

 

Bu arada GM, Automotive News haberlerine göre maaşlı çalışanları için bir dönüş tarihi belirlemedi ve Stellantis de, Ford tarafından planlanana benzer bir esnek çalışma düzenlemesini uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

Son Güncelleme : 09 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo