Toyota, Anahtarlıktan Uzaktan Çalıştırma İşlevini Kullanmak İçin Abonelik İstiyor

Ototeknikveri     12 Aralık 2021 02:07

Pek çok otomobilde, anahtarlığa basit bir şekilde basarak motoru çalıştırmanıza olanak tanıyan uzaktan çalıştırma işlevi var. Ancak Toyota, rakiplerinin çoğundan biraz farklı bir yol izledi ve uzaktan çalıştırma sistemini bir abonelik hizmeti aracılığıyla sunuyor.

Toyota, Anahtarlıktan Uzaktan Çalıştırma İşlevini Kullanmak İçin Abonelik İstiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Abonelik hizmetiyle ilgili haberler ilk olarak Kasım ayında Reddit'te ortaya çıktı ve The Drive ile temasa geçildiğinde Toyota, anahtarlık ile 2018 sonrası bir Toyota modelini başlatmak için satın alınması gereken bir abonelik olduğunu doğruladı. Ancak, birçok araç sahibi muhtemelen bunun farkında değil.



Toyota tarafından yayınlanan pazarlama materyalleri, mevcut Audio Plus sistemiyle donatılmış modellerin 3 yıl boyunca ücretsiz uzaktan çalıştırma anahtarlık işlevi içerdiğini ve bunun ötesinde bir abonelik gerektiğini ortaya koyuyor. Premium Ses sistemine sahip araçlarda 10 yıla kadar ücretsiz uzaktan çalıştırma özelliği sunuluyor ve bu sürenin ardından abonelik gerekiyor.



Drive, bu deneme sürelerinden sonra, araç sahiplerinin uzaktan başlatmayı sürdürmek için ayda 8 ABD Doları ödeyebileceğini veya hizmeti 12 ay uzatmak için 80 ABD Doları harcayabileceğini belirtiyor.



Motoru anahtarlıktan çalıştırmak için, araç sahiplerinin kilit düğmesine iki kez basması ve ardından üçüncü kez basması, bu sefer 3 saniye basılı tutması yeterli. Birkaç saniye sonra motor ateşleniyor.



Toyota ayrıca araç sahiplerine araçlarını uzaktan çalıştırmaları için bir dizi başka yol da sunuyor. Remote Connect ve mevcut Connected Services ile donatılmış araçlar, Android veya Apple akıllı telefonlarındaki Toyota uygulaması aracılığıyla motoru çalıştırabiliyor ve durdurabiliyor. Uzaktan başlatma, bir Apple Watch ve uyumlu bir Android Wear akıllı saat aracılığıyla da kullanılabiliyor.

Son Güncelleme : 12 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo