Volvo, Çalınan Arabaları Bulmak ve Kurtarmak İçin Yeni Takip Programını Tanıttı

Ototeknikveri     12 Aralık 2021 08:29

Volvo, Vodafone Automotive ile işbirliği içinde, İngiltere merkezli müşterilerine araba suçlarıyla mücadele için yeni bir takip cihazı seçeneği sunuyor. Teknolojideki modern gelişmelere rağmen, araba suçları artıyor ve 2020 ve 2021'de İngiltere ve Galler'de hala 89.400'ün üzerinde hırsızlık vardı.

Volvo, Çalınan Arabaları Bulmak ve Kurtarmak İçin Yeni Takip Programını Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Araba hırsızlıklarının çoğu, modern anahtarsız giriş sistemleri sayesinde gerçekleşiyor. Bu tür sistemlerin rahatlığı birçok yeni araç sahibi tarafından tercih edilse de, araba hırsızları anahtarsız giriş anahtarlarından gelen sinyalleri ileterek, "imzalarını" klonlayarak ve aracı sürmek için ayrı bir cihazda kullanarak, güvenlik açıklarını ortaya çıkarıyor. Bu yılın başlarında, Nintendo Game Boy kılığında bir cihazla beş Mitsubishi Outlanders çaldıktan sonra İngiltere'de üç araba hırsızı tutuklandı.
 

Volvo'nun çözümü basit: sistem, sürücü tarafından taşınan küçük bir kartı tanıyacak. Bu kart sürücüde değil ancak araç kullanılıyorsa Vodafone Automotive hemen bilgilendiriliyor. Bir operatör daha sonra yerel polis servisleriyle iletişime geçecek ve aracın konumunu dakika dakika bildirebilecek. Ayrıca, Birleşik Krallık ve Avrupa'nın çoğu yerinde 7/24 izleme ile aracın bulunduğu yere 10 metre yakınlıkta aracın yeri saptanabilecek. Araç sahibinden uzaktaysa, örneğin bir garajdayken de devre dışı bırakılabiliyor.
 

Bu yılın başlarında, bir çetenin yedi üyesi, Birleşik Krallık'ta toplam 2,4 milyon sterlin (3,3 milyon dolar) değerinde araçların karıştığı 50'den fazla anahtarsız hırsızlıktan suçlu bulundu. Volvo'nun sunduğu takip cihazı, daha çok araçların kurtarılmasına odaklanıyor, ancak diğer otomobil üreticileri ilk etapta hırsızlıkları önleme yöntemleri üzerinde çalışıyor.
 

Yeni takip cihazı, montaj, vergiler ve çalıntı araç kurtarma hizmeti dahil olmak üzere üç yıllık abonelikte 595 £ (787 $) olarak fiyatlandırıldı.

Son Güncelleme : 12 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo