Volvo, Ortağı Northvolt ile Göteborg'da Pil Ar-Ge Merkezi Açacak

Ototeknikveri     12 Aralık 2021 08:45

Volvo ve Northvolt, İsveç'in Göteborg kentinde ortak bir araştırma ve geliştirme merkezi açacak. Merkez, pillerin karbon ayak izini azaltırken menzil ve şarj süresi beklentilerini karşılayan elektrikli otomobiller için yeni piller geliştirmekle görevlendirilecek.

Volvo, Ortağı Northvolt ile Göteborg'da Pil Ar-Ge Merkezi Açacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ar-Ge merkezi 2022'de faaliyete geçecek ve konum, işbirliğini kolaylaştırmak için Volvo'nun kendi Ar-Ge merkezine ve Northvolt'un İsveç'in Västerås kentindeki mevcut inovasyon kampüsüne yakın olacak şekilde seçildi.

 

Volvo Cars CEO'su Håkan Samuelsson, “Northvolt ile ortaklığımız, gelecek nesil saf elektrikli Volvo'lar için yüksek kaliteli, sürdürülebilir şekilde üretilmiş pillerin tedarikini güvence altına alıyor. Tamamen elektrikli bir otomobil şirketine dönüşümdeki temel yetkinliklerimizi ve konumumuzu güçlendirecek.” dedi.

 

Volvo, ortaklığın alıcılara uzun menziller ve hızlı şarj süreleri sağlayan "özel yapım" piller geliştirmeye odaklanacağını söylüyor. Otomobil üreticisi, kendi pillerini geliştirmesine izin verecek şekilde pil üretimi için uçtan uca bir sistem oluşturmak için Northvolt ile işbirliği yapmak istiyor. Piller, bir elektrikli aracın en büyük bileşeni ve karbon ayak izine en büyük katkıda bulunan tek bileşen olduğundan, yeni teknolojinin geliştirilmesi önemli bir odak alanı olacak.

 

Merkez, pil geliştirmeye yönelik 30 milyar SEK (3,3 milyar $) yatırımın bir parçası olarak oluşturuluyor. Burada geliştirilen piller, bu yıl 2030 yılına kadar iklim açısından nötr arabalar üretmeyi planladığını açıklayan Polestar araçlarına da güç sağlayacak.

Ar-Ge merkezinin tamamlanmasının ardından Volvo ve Northvolt, Avrupa'da bir pil üretim tesisi kuracak. Tesisin tam yeri henüz bilinmese de Volvo, 2022'nin başlarında duyurulacağını söylüyor.

 

Otomobil üreticisi, tesisin yaklaşık 500.000 araç tedarik etmeye yetecek yıllık 50 GWh potansiyel kapasitesine sahip olacağını söylüyor. İnşaatın 2023'te başlaması ve büyük ölçekli üretimin 2026'da başlaması bekleniyor. Volvo'nun 2030 yılına kadar yalnızca elektrikli araç satma taahhüdünün bir parçası olan tesis ve Ar-Ge merkezi, otomobil üreticisinin geleceğe yönelik planları söz konusu olduğunda oldukça önemli.

Son Güncelleme : 12 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo