Honda, Suzuka'daki Yeni Civic Type R Testlerinin Sahne Arkasını Gösterdi

Ototeknikveri     15 Aralık 2021 12:14

Honda, Japonya'nın Suzuka Pisti'ndeki resmi tanıtımından önce yeni nesil Civic Type R testini gösteren bir fotoğraf koleksiyonu yayınladı.

Honda, Suzuka'daki Yeni Civic Type R Testlerinin Sahne Arkasını Gösterdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fotoğraflarda ekstra bir bilgi verilmemesine rağmen, en azından arabanın mühendisler tarafından test edildiği görülüyor. Yeni araba hala kamuflajla kaplı ve deseni, geçmişin Type R modellerinin ana hatlarının üzerine aktarılan R harfinin bir birleşimi.



Fotoğraf koleksiyonu, modele daha iyi bakmamızı sağlıyor ve bir fotoğrafta, yeni model önceki Civic Type R'ın önüne park ediliyor ve bu da bize iki otomobilin ne kadar farklı olacağına dair bir kıyaslama yapmakta yardımcı oluyor.



Bu arada arabanın arkadan bir görüntüsü, daha önce gördüğümüz gibi, merkezi olarak çıkan üç egzoz borusunu ortaya koyuyor. Bir diğerinde, kaput yukarıdayken, kaputun önünde bir çift havalandırma çıkışı görülüyor.



11. nesil Civic şasisini temel alan yeni Type R'ın öncekinden daha sağlam, daha uzun ve daha geniş olması bekleniyor ve bunların tümü sürüş dinamiklerini iyileştirmeye yardımcı olacak. Otomobilin, 10. nesilde 306 hp (310 PS/228 kW) güç çıkışı ve 400 Nm tork üreten 2.0 litrelik dört silindirli motorunu koruması bekleniyor.



Güncellendiğinde, Civic Si resmi olarak biraz güç çıkışı kaybetti. Japon otomobil üreticisi Type R'a güç katacak mı yoksa onu Si gibi daha iyi bir sürücü arabası yapmaya mı odaklanacak, henüz belli değil, ancak performans odaklı hatchback Nürburgring'de test edildi, bu yüzden muhtemelen her ikisini de gerçekleştirecek.



Pistlerden bahsetmişken Suzuka, Japonya'nın önde gelen yarış pistlerinden biri ve Japonya Grand Prix'sine ev sahipliği yapıyor. Pist, Honda'nın bir yan kuruluşu olan ve orijinal olarak marka için bir test pisti olarak tasarlanan Mobilityland Corporation'a ait. 5,8 km'lik pist 18 viraja sahip ve Ferrari'nin Fiorano test parkuru dışında sekiz rakamlı bir yerleşim düzenine sahip tek FIA Grade 1 pisti.



Yeni Honda Civic Type R, 2022 yılı içinde tanıtılacak.

Son Güncelleme : 15 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo