Elektrikli Lüks Sedan 2023 BMW i7 Geliştirmenin Son Aşamasında

Ototeknikveri     15 Aralık 2021 12:45

2023 BMW i7, geliştirmenin son aşamasına giriyor ve otomobil üreticisi, yaklaşmakta olan elektrikli aracın yeni resimlerini ve videosunu yayınlayarak bu olayı kutladı.

Elektrikli Lüks Sedan 2023 BMW i7 Geliştirmenin Son Aşamasında
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

"Dünyanın tamamen elektrikle çalışan tek lüks sedanı" olarak nitelendirilen i7, dünya genelinde "sıra dışı yol ve hava koşullarını" içeren kapsamlı bir test programına tabi tutuldu.

 

BMW, özellikle sıcak hava test programlarında otomobilin elektrik motorlarının, yüksek voltajlı pilin ve dört tekerlekten çekiş sisteminin "yüksek sıcaklıklardan, asfaltsız yollardan, tozdan ve büyük rakım farklılıklarından kaynaklanan maksimum strese" maruz kaldığını söyledi.

 

Şirket çok fazla ayrıntıya girmedi, ancak test programlarının kavurucu sıcakta dur-kalk trafiğinden uzun mesafeli koşulara ve yüksek hızlı sürüş bölümlerine kadar her şeyde "on binlerce kilometre" seyahat etmeyi içerdiğini söyledi. Model ayrıca yüksek sıcaklıkta dağları tırmanmaya zorlandı, böylece mühendisler "elektrik motorlarının sıcaklık davranışını ve tamamen elektrikli BMW xDrive sisteminin tork kontrolünü" analiz edebildi.

 

Ayrıca mühendisler tam şarjlı bir batarya ile dağdan aşağı indiler. Bu kulağa çok ilginç gelmese de BMW, pil zaten şarjlı olduğundan ve "bu nedenle artık herhangi bir geri kazanım enerjisini ememediğinden" bunun enerji yönetim sistemi ve güç elektroniği için bir zorluk olduğunu kaydetti.

Mühendisler ayrıca klima sisteminin performansının yanı sıra iç mekan malzemelerinin sıcaklık direncine de dikkat ettikleri için BMW yalnızca elektrikli aktarma organına odaklanmadı. Şirket, bu testlerin amacının sedanın "her durumda mükemmel şekilde uyumlu ve özel bir sürüş deneyimi sunmasını" sağlamak olduğunu söyledi.

 

BMW teknik özellikler konusunda ağzı sıkı duruyor, ancak önceki haberler, modelin tek bir şarjla 700 km menzile izin veren 120 kWh'lik devasa bir pil takımıyla donatılabileceğini öne sürüyordu. Söylentiler, 740 hp'ye (552 kW / 750 PS) kadar üç motorlu bir güç aktarma organına sahip olabilecek yüksek performanslı bir versiyon da dahil olmak üzere çeşitli farklı versiyonların olacağına işaret ediyor.

 

Model 2022'de 7-Serisi serisinin diğer üyeleriyle birlikte tanıtılacağından, gelecek yıl i7 hakkında daha fazla şey öğreneceğiz.

Son Güncelleme : 15 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo