2023 Lexus RZ 450e Elektrikli SUV'den Yeni Teaser

Ototeknikveri     16 Aralık 2021 02:20

Lexus, önümüzdeki on yıl için elektrifikasyon stratejisini açıklarken önceki gün bize tam elektrikli modellerinin tamamını gösterdi. Japon otomobil üreticisi şimdi de 2022'de piyasaya sürülecek olan tamamen elektrikli RZ SUV'nin bir başka teaser'ı ile geri döndü.

2023 Lexus RZ 450e Elektrikli SUV'den Yeni Teaser
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

RZ'nin dış tasarımı dün bütünüyle ortaya çıkarken, yeni teaser ile Lexus nihai üretim modelinin ön ve arka uçlarına ve daha özel olarak RZ 450e donanım seviyesine daha yakından bakmamızı sağlıyor.

Doğal olarak, RZ 450e'nin tasarımı, yılın başlarında tanıtılan ve elektrikli SUV'nin ön izlemesini yapan LF-Z Electrified konseptine kıyasla daha sade. Farlar daha geleneksel görünüyor, siluet ve camlı kısımlar daha az fütüristik ve tampon ve tekerlek davlumbazlarındaki plastik kaplama daha sade bir tasarıma sahip.



Bununla birlikte, RZ, tamamen kaplanmış bir ön panjura sahip çıkıntılı burun, profildeki dinamik çizgiler, coupe tarzı tavan çizgisi ve yüksek monte edilmiş tam genişlikte LED arka lambalar gibi çeşitli özellikleri koruyor. Şeffaf orta yüzgeç gitmiş olabilir, ancak RZ'de boynuz gibi görünen bir dizi rüzgarlık ve bagaj kapağına entegre edilmiş başka bir ördek kuyruğu tipi rüzgarlık var. Genel olarak, arka kısım için stil yaklaşımı BMW X6'ya benzer.



Lexus RZ 450e, tıpkı Toyota bZ4x ve Subaru Solterra kardeşleri gibi e-TNGA mimarisini temel alıyor. Çift elektrikli motorla donatılacak ve gelişmiş tork vektörleme işlevlerine sahip yeni Direct4 dört tekerlekten çekiş sistemiyle gelecek. Konsept, 90 kWh zemin altı lityum iyon pil sayesinde 600 km menzil ile geldi, üretim versiyonunun yakından eşleşmesi bekleniyor.



Teaser, lansman tarihi hakkında herhangi bir bilgi içermiyordu, ancak ortaya çıkan resimlere bakılırsa yakında olmasını bekliyoruz. Lexus RZ 450e'nin 2022'de piyasaya çıkacağı daha önce doğrulanmıştı. Rakipler arasında Tesla Model Y, Ford Mustang Mach-E, Audi Q4 e-tron Sportback, Genesis GV60 gibi modeller yer alacak.

Son Güncelleme : 16 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo