Yepyeni Kia Carens SUV Görünümünü Benimsiyor, Aile Dostu Karakterini Koruyor

Ototeknikveri     16 Aralık 2021 03:43

Bir teaser ve çizimlerle gösterildikten sonra Kia, Hindistan'daki Carens'in tamamen yeni dördüncü neslini tanıttı. Model, pratikliğe odaklanan seleflerinin aile dostu karakterini korurken SUV/crossover stil ipuçlarını benimseyen “üç koltuk sıralı rekreasyon aracı” olarak adlandırılıyor.

Yepyeni Kia Carens SUV Görünümünü Benimsiyor, Aile Dostu Karakterini Koruyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Carens, platformunu Seltos ile paylaşıyor. Modeller aynı 1.800 mm genişliğe sahipken, Carens Seltos'tan daha uzun (4.540 mm) ve daha yüksek (1.700 mm). Aks mesafesi ise 2.780 mm ile sınıfının lideri.

 

Estetik olarak Carens, Kia'nın "Opposites United" (Zıtlıkların Birliği) adlı en son tasarım diline uygun cesur stiliyle selefi minivandan büyük bir ayrılış gösteriyor. Uzun gövdesi için oldukça küçük görünen 16 inçlik jantlar dışında, Carens modern LED farları/arka lambaları, alüminyum tarzı koruma plakaları ve tüm gövdeyi saran plastik kaplamasıyla gerçek bir SUV gibi görünüyor. Daha spesifik olarak, ön uç, "Crown Jewel Farlar" ve Soul'dan ilham alan büyük merkezi hava girişi sayesinde benzersiz bir görünüme sahipken, kuyrukta Sportage'den ipuçları var.

 

İçeride, gösterge paneli bu segmentteki bir otomobil için oldukça modern ve kapılara doğru genişleyen bir tasarıma sahip. Merkezi 10,25 inç dokunmatik ekran, kablosuz güncellemelerle uyumlu Kia Connect bilgi-eğlence sistemini içeriyor. Opsiyonel donanım ayrıca sekiz hoparlörlü Bose Premium Ses Sistemi, 64 renkli ortam aydınlatması, SkyLight açılır tavan, Çoklu Sürüş Modları (Spor/Eko/Normal) ve Kia'nın virüs ve bakterilere karşı koruma sağlayan hava temizleme sistemini içeriyor.

 

Pratiklik açısından, bol miktarda iç alana sahip üç sıra koltuk var. İkinci sıra, kolay giriş ve çıkış için “Tek Dokunuşla Kolay Elektrikli Takla” özelliğine sahipken, geri çekilebilir koltuk arkalığı masaları, sürgülü tip koltuk altlığı, soğutmalı bardak tutucuları, tüm sıralar için AC havalandırma delikleri, beş USB-C bağlantı noktası gibi özellikler, arka kapı güneşlik perdeleri ve şişeler ve aletler için saklama cepleri geniş aileler için hayatı kolaylaştırıyor.

 

Kia Carens'in tüm donanım seviyeleri, altı hava yastığı, disk frenler ve ECS, ABS ve Yokuş Kalkış Kontrolü gibi temel elektronik sistemleri içeren Hi-Secure Güvenlik Paketi ile standart olarak geliyor.

 

Kaputun altında, doğal emişli 1.5 litre benzinli, turboşarjlı 1.4 litre benzinli veya altı vitesli manuel, yedi vitesli çift debriyajlı otomatik veya altı vitesli tork konvertörlü otomatik şanzıman seçeneklerine sahip 1.5 litre dizel motor var. Tümü önden çekişli sürüş sistemiyle geliyor.

 

Kia Carens, 2022'nin ilk çeyreğinden itibaren Hindistan'da ve diğer seçili pazarlarda satışa sunulacak.

Son Güncelleme : 16 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo