Porsche'nin Otomobillerinin Yeni Dış Renklerini Onaylaması Üç ila Dört Yıl Alıyor

Ototeknikveri     19 Aralık 2021 01:59

Otomobillerdeki renkler dünyası, son on yılda daha önce hakim olan siyahlar, griler ve beyazlardan biraz uzaklaşarak çeşitlenmeye başladı. Örneğin Porsche, geçtiğimiz günlerde Paint to Sample programını her zamankinden daha fazla renk sunmak için genişleteceğini duyurdu.

Porsche'nin Otomobillerinin Yeni Dış Renklerini Onaylaması Üç ila Dört Yıl Alıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu kolay bir karar gibi görünse de, yeni boya renklerini bulmanın, seçmenin ve test etmenin sanıldığından daha zor olduğu ortaya çıktı. Porsche'nin Weissach Geliştirme Merkezi'nde Renk ve Döşeme Tasarımı bölümünde tasarımcı olan Daniela Miloševi?, arabanızdaki rengin popüler olan renklerle eşleşmesini sağlamak için trendlerin yıllar sonrasını düşünmesi gerektiğini söylüyor.



Çünkü bugün düşünülen boya rengi en az üç ila dört yıl onaylanmıyor. Her renk tonu, diğer şeylerin yanı sıra, hava koşullarına maruz kalmaya dayanabileceğini kanıtlamak için bir dizi testten geçiriliyor. Bunu yapmak için boya, iki yıl boyunca parlak güneş ışığına yerleştirilmiş test panellerine uygulanıyor.



Yangın güvenliği, tuzlu su ve taş çarpma testlerinin takip ettiğini de ekleyen Miloševi?, "Florida'da renk stabilitesi testini geçen her şey kesinlikle iyidir" diyor. Bunları tuzlu su ve taş çarpması testleri takip ediyor. Örnek plakalar "renkli kurbağalar" olarak biliniyor ve bir 911'in küçük bir modeline benziyorlar.



Miloševi? ve ekibi ilham bulmak için otomotiv dünyasının dışına bakma eğiliminde. Milano Mobilya Fuarı gibi gösteriler, tasarımcıların Porsche serisinde hangi renklerin eksik olduğunu düşünmelerine yardımcı oluyor. Miloševi?, “İşimiz için bir fikir kaynağı olarak iç tasarım ve mimariyi kullanıyoruz. Moda çok hızlı hareket ediyor. Buna karşılık, müşteriler bir kanepe satın alıyor ve daha uzun süre boyunca - bir araba gibi - elinde tutuyor." diyor.



Miloševi?, kendi paletinde yeni renk tarifleri oluşturabiliyor ve Pantone ve NCS renk sistemi kitaplıklarından diğerlerini deneyebiliyor. Renkle denemeler yapmak önemli ve Porsche, kendisini tasarımın en ileri noktasında tutmak için kutuplaştırıcı fikirlerin yaratılmasını teşvik ediyor.



İşleri daha da karmaşık hale getiren bir faktör de, dış rengin aracın içindeki döşeme ve kaplama seçeneklerinin renkleriyle de uyumlu olması gerekliliği.



Tüm bunlar, her yıl Miloševi? ve ekibinin yeni modeller ve versiyonlar için 12 boya rengi geliştirdiği anlamına geliyor, bunlardan yalnızca dördü üretim için seçiliyor ve geliştiriliyor.

Son Güncelleme : 19 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo