Renault 4 Van: Retro Stil Elektrikli Hafif Ticari Araç Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Ototeknikveri     19 Aralık 2021 03:50

Renault'nun iddialı elektrifikasyon planı halihazırda yolda ve Mégane E-Tech'e yakında Renault 5 süpermini, 4ever SUV ve Renault 4 Fourgonette'den (1965-1992) ilham alan bir ticari araç çeşidi katılacak. Renault 4 araçtan bazı teaser'lar yayınladı ve yeni detaylar ortaya çıktı.

Renault 4 Van: Retro Stil Elektrikli Hafif Ticari Araç Hakkında Bildiğimiz Her Şey
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tamamen elektrikli model, Renault'nun biraz daha büyük olan Kangoo E-TECH'in altındaki ticari araç yelpazesini tamamlayacak. CMF-BEV platformunu ve diğer birçok bileşeni, büyük olasılıkla birkaç gövde paneli ve iç kısım dahil olmak üzere SUV kardeşiyle paylaşması bekleniyor. Ön kısım, retro esintili LED ışıkları ve Renault'nun yeni amblemini barındıran kapalı bir ızgara ile aynı olacak.

Carscoops için Jean Francois Hubert/SB-Medien tarafından oluşturulan özel dijital çizim, Renault'nun siluetinin resmi teaserına dayanarak, yakında çıkacak olan LCV'nin tasarımına daha fazla ışık tutuyor.

 

Arka kargo alanını aerodinamik bir dış şekle entegre eden modern hafif ticari araçların aksine, Renault 4 Van uzak atalarının çizgilerini takip edecek. Çatıdaki tümsek, verimlilik için ideal olmayan daha fazla sürtünme yaratsa da, kargo alanını artırma avantajına sahip. Bununla birlikte, Renault tasarımcıları, kullanımı genellikle şehirlerde sınırlı olacağından, bu özel modelde stil ve pratikliği mümkün olan maksimum menzile önceliklendiriyor gibi görünüyor.

Eski 4 Fourgonette, ana kapısı yana açılan ve küçük bir kısmı yukarıya doğru açılan sıra dışı “zürafa” arka kapağına sahipti. Bu özelliğin yeni model tarafından miras alınıp alınmayacağını bilmiyoruz, ancak Renault'nun günümüzde panelvanlarda en yaygın çözüm olan "ambar kapısı" tipi kapıları tercih etmesi muhtemel. Ayrıca, bu özellikler profesyoneller için kullanışlı olduğundan ve ticari aracın amaca yönelik bir görünüm sunan boyasız tamponlarıyla mükemmel bir uyum sağladığından, R4 minibüsün SUV'nin yerden yüksekliğini ve plastik kaplamasını koruması muhtemel.

Renault 4 Fourgonette

Renault 4 Fourgonette

Renault Grubu Tasarım Direktörü Laurence van den Acker, hem SUV hem de Van formlarında R5 ve mekanik olarak bağlantılı biraz daha büyük R4'ün, Fransız markasının geri kalanından ayrı bir tasarım dilini miras alarak “geçmişten hikayeler anlatacağını” kabul etti. Bu da Ford'un Mustang ve Bronco modelleri ile yaptığına benzer bir durum.

Renault, panel van'ın CMF-BEV mimarisini temel alacağını onayladı. Elektrikli platformun düz zemini, kargo için ön koltukların arkasındaki tüm mevcut alanı kullanan iç mekan yerleşimi için ideal olacak.


Zemin altına yerleştirilen pil takımı nikel, manganez ve kobalt (NMW) teknolojisine sahip olacak ve elektrikli aracın maliyetini yanmalı motor ile çalışan araçlara yaklaştıracak. Piller, Renault Grubu'nun en son ortaklıkları aracılığıyla Fransa'da üretilecek. CMF-BEV tabanlı modellerin WLTP menzili, panelvan için muhtemelen daha düşük olmasına rağmen, 400 km'ye kadar ulaşacak. Güç aktarma organlarına gelince, Renault 5 prototipindekilere benzer öne monte elektrik motorları bekliyoruz.

R4 adını taşıyan şık minibüsün, SUV kardeşiyle birlikte 2025 yılında piyasaya çıkacağı söyleniyor. O zamana kadar, Renault, tüm Renault Grubu genelinde 2030 yılına kadar Avrupa'da yüzde 90'lık bir elektrikli satış oranı elde etme hedefiyle 10 yeni elektrikli model serisine sahip olacak.

Son Güncelleme : 19 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo