NIO, Tesla Model 3'e Rakip 1000 km Menzilli Yeni ET5 Elektrikli Sedan'ı Tanıttı

Ototeknikveri     19 Aralık 2021 07:59

Çinli premium elektrikli otomobil üreticisi Nio Cumartesi günü, serisinin en yeni üyesi olan ET5 kompakt lüks sedanı açıkladı. Yeni model Tesla'nın popüler Model 3'ü ve BMW i4 gibi benzer boyuttaki elektrikli sedanlarla rakip olacak.

NIO, Tesla Model 3'e Rakip 1000 km Menzilli Yeni ET5 Elektrikli Sedan'ı Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ET5, daha kompakt bir formda çok tanıdık bir iç tasarıma sahip ET7'den büyük ölçüde yararlanıyor. Aslında, çoğu kişi, bir mezura çıkarmadan ikisini ayırmakta zorlanabilir. Bununla birlikte, Nio'nun yeni giriş seviyesi elektriklisi, temiz hatlara ve modele bağlı olarak 0,24 gibi düşük bir sürtünme katsayısına sahip şık ve modern görünümlü bir otomobil.

 

Boyutlardan bahsetmişken, ET5 4.790 mm uzunluğunda, 1.960 mm genişliğinde ve 1.499 mm yüksekliğinde. Aks mesafesi ise 2.888 mm. Bu, Tesla Model 3'ten biraz daha büyük bir ayak izine sahip olduğu anlamına geliyor.

 

Nio'nun yeni elektrikli sedanı, önde 150 kW ve arkada 210 kW ikiz elektrikli motorlardan güç alıyor ve toplam 360 kW veya 483 hp güç çıkışı ve 700 Nm tork üretiyor. Otomobil üreticisine göre, ET5 sıfırdan 100km/sa hıza 4,3 saniyede çıkarken, şirket içinde geliştirilen alüminyum dökümlü 4 pistonlu sabit kaliperler aynı hızda 33.9 metrede tamamen durmasını sağlayacak.

 

1000 km'ye Varan Menzil

Sürüş menzili ile ilgili olarak, Çin'in test döngüsüne (CLTC) göre, ET5 75 kWh Standart Menzilli Batarya ile 550 km'nin üzerine, Uzun Menzilli 100 kWh Batarya ile 700 km'nin üzerine ulaşabiliyor. 150 kWh Ultra Uzun Menzilli Batarya ile menzil 1.000 km'yi aşıyor.

 

Diğer öne çıkan özellikler arasında, markanın NIO Autonomous Driving (NAD), NIO Aquila Super Sensing ve NIO Adam Super Computing sistemleri yer alıyor. Firma bu sistemlerin aşamalı olarak modele otobanlar, şehir içi yollar ya da otoparklar gibi alanlarda otonom hareket etme özelliği kazandıracağını söylüyor. NAD'ın tam özellikli paketi, "geliştirme doğrulamasından" sonra kademeli olarak kullanıma sunulacak ve ADaaS (Hizmet olarak AD) kapsamında 680 RMB (yaklaşık 105 $) aylık abonelik yoluyla Çinli araç sahiplerinin kullanımına sunulacak.

 

İçeride Artırılmış ve Sanal Gerçeklik Teknolojisi

ET5'in minimal ancak sofistike iç tasarımı, 10.2 inçlik bir HDR gösterge paneli ve orta konsolda büyük, tablet tarzı bir ekran içeriyor. Ayrıca, Artırılmış ve Sanal gerçeklik teknolojisine sahip panoramik bir dijital kokpit olan Nio PanoCinema ile birlikte geliyor. Nio, sırasıyla ET5'in AR ve VR gözlüklerini ortaklaşa geliştirmek için NREAL ve Nolo ile işbirliği yaptığını, ilkinin 6 metrede 201 inçlik etkili bir ekran boyutu yansıtabildiğini ve ikincisinin binoküler 4K görüntü efekti sunabildiğini söyledi. Diğer özellikler arasında 256 renkli ortam aydınlatma perdesi, Dolby Atmos 7.1.4 surround ses sistemi ve UWB dijital ve akıllı anahtar bulunuyor.

 

Yeni Nio ET5, 2022 yılının Eylül ayında Çin bayilerine ulaşacak. Nio, ET5'in Çin dışındaki pazarlarda ne zaman satışa çıkacağını söylemese de, beş yıldızlı C-NCAP ve Euro NCAP standartlarını karşılayacak şekilde tasarlandığını doğruladı.

 

Nio ET7 ise 2022 Mart'ında teslimatlara başlayacak. Bu model Avrupa'da ve 2025 yılına kadar dünya çapında 22 ek ülke ve bölgede sunulacak.

Son Güncelleme : 19 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo