Araştırma Bulguları, Araç Emisyonlarıyla İlgili Ölümlerin Son On Yılda Düştüğünü Gösteriyor

Ototeknikveri     20 Aralık 2021 08:08

Harvard'dan yeni bir araştırma, taşıt emisyonlarından kaynaklanan ölümlerin 2008'de 27.700'ken 2017'de 19.800'e düştüğünü tespit etti.

Araştırma Bulguları, Araç Emisyonlarıyla İlgili Ölümlerin Son On Yılda Düştüğünü Gösteriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

"2008'den 2017'ye Amerika Birleşik Devletleri'nde karayolu taşımacılığı emisyonlarındaki azalmanın sağlığa faydaları" başlıklı makale, yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Bilimler Akademisi Bildiriler Kitabı'nda yayınlandı.

 

Çalışma, dokuz yıl boyunca ölümlerin yalnızca yaklaşık 8.000 azalmakla kalmayıp, bu süre zarfında araçlar hala 2008 ile aynı emisyon düzeyine sahip olsaydı, bunun 47.520 cana mal olacağını buldu.

 

Çalışma, tahminlerine ulaşmak için en son epidemiyolojik kanıtları ve emisyon envanterlerini kullandı. Ayrıca, sağlık etkilerinin iyileştirilmesinin bir sonucu olarak ABD'nin 270 milyar dolarlık ekonomik fayda gördüğü tespit edildi.

 

Bununla birlikte, azaltılmış emisyonların kesin bir sağlık yararı olmasına rağmen, kazanımlar daha yüksek olabilirdi.

 

Harvard'da çevre sağlığı araştırmacısı ve çalışmanın baş yazarı Ernani Choma Associated Press'e, "Emisyonları azaltmadaki önemli ilerlemeye rağmen, daha katı politikalar uygulamazsak bu ilerlemeyi yeterince hızlandırmak zor olacak” dedi.

 

Ayrıca, otomotiv endüstrisindeki iyileştirmelerin çevresel faydaları, sağlık yararları kadar büyük değildi. Uzmanlara göre, ulaşım emisyonlarını azaltmaya yönelik yaklaşımlar, iklim değişikliğine değil, daha çok hava kirliliğine odaklanıyor.

 

Gerçekten de Choma ve meslektaşları, iklim değişikliğinin ele alınmasına yardımcı olmak için daha katı politikalar öneriyor. Bununla mücadele etmek için harekete geçilmesi gerekiyor.

Son Güncelleme : 20 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo