Porsche'nin 2023 LMDh Prototipine İlk Bakış

Ototeknikveri     22 Aralık 2021 11:48

Porsche, 2023'ten itibaren IMSA ve FIA ??Dünya Dayanıklılık Şampiyonalarında kullanacağı LMDh yarış arabasından teaser yayınladı.

Porsche'nin 2023 LMDh Prototipine İlk Bakış
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu görüntülerden de anlayabileceğimiz gibi, henüz adı açıklanmayan otomobil, Porsche'nin en son prototipi olan son derece başarılı 919 Hybrid'den önemli ölçüde farklı görünecek.

Yarış arabasının temelini Multimatic'ten bir şasi oluşturuyor. Arkadan bakıldığında, yeni prototipin arka ucun genişliğini uzatan belirgin bir LED ışık çubuğuna sahip olduğunu görebiliriz. Aynı zamanda, kırmızı ve turuncu LED ışıklara sahip uç plakaları olan yükselen bir kanadın yanı sıra şişkin tekerlek davlumbazları ve motor kapağının üzerinden geçen devasa bir aerodinamik köpekbalığı yüzgecine sahip.

Ayrıca egzozların arkadaki istiridye kabuğu tipi kapağa dahil edildiğini ve yarış arabasının belirgin bir çatı kepçesine sahip olduğunu görebiliyoruz. Arabanın ön ucunun önizlemesi henüz yapılmadı.

Porsche, yarış arabasının motor detaylarını açıklamadı ancak tüm LMDh yarışçıları gibi 670 hp ile sınırlandırılacak.

Alman otomobil üreticisi ayrıca, 2016 ve 2019 yıllarında IMSA WeatherTech SportsCar Şampiyonası Dpi unvanını kazanan 33 yaşındaki Dane Cameron ve şampiyonluğu kazanan eski Formula 1 sürücüsü Felipe Nasr'dan oluşan LMDh projesinin ilk iki sürücüsünü duyurdu. Nasr hem 2018 hem de 2021'de Whelen Engineering Racing ile IMSA WeatherTech SportsCar Şampiyonasını kazanmıştı.

Prototipin pist testleri, Penske Racing ile güçlerini birleştiren Porsche'nin 2023'te yarışmaya başlamasından önce 2022'de yapılacak.

Son Güncelleme : 22 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo