Lotus Elise, Exige ve Evora Üretimini Tamamladı

Ototeknikveri     23 Aralık 2021 01:01

Elise, Exige ve Evora üretimden kalktı ve Lotus'ta bir dönemin sonu geldi.

Lotus Elise, Exige ve Evora Üretimini Tamamladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elise'in ilk olarak 1996'da piyasaya sürülmesinden bu yana, bu modeller şirketin kimliğini tanımlıyordu. Bunu dört yıl sonra Exige izledi, Evora ise 2009'a dayanan nispeten yeni bir ürün.

 

Otuz beş bin yüz yirmi dördüncü ve son Elise, sarı bir Sport 240 Final Edition oldu, on bin dört yüz doksan yedinci ve son Exige ise, yeşil bir Cup 430 Final Edition. Benzer şekilde, Evora üretimi altı bin yüz on yedinci araçla sona erdi ve banttan çıkan son araç koyu metalik gri GT430 Sport oldu. Bu son ürünler şirketin depolarında kalacaklar ve büyüyen miras koleksiyonlarının bir parçası olacaklar.

 

Son 26 yılda şirket toplam 51.738 Elise, Exige ve Evora inşa etti ve bu, "73 yıllık tarihinde Lotus'un toplam üretiminin neredeyse yarısını temsil ettikleri" anlamına geliyor. Ancak Lotus, Tesla ve GM gibi üçüncü taraf müşteriler için ek olarak 9.715 spor otomobil ürettiğinden rakamlar daha da yüksek. Bu modeller, orijinal Tesla Roadster'ın yanı sıra Opel / Daewoo Speedster ve Opel VX220'yi içeriyor.

Artık üretimin tamamlanmasıyla, üretim bantları sökülecek ve Emira'nın inşasını desteklemek için "son teknoloji tesisler" ile değiştirilecek. Bu modelin önümüzdeki baharda üretime girmesi planlanıyor ve Lotus, tek bir vardiya ile yılda 5.000 adede kadar araç üretebileceklerini kaydetti.

 

Lotus Genel Müdürü Matt Windle yaptığı açıklamada, şirketin çalışanlarına ve müşterilerine "tutku, coşku ve destekleri" için teşekkür etti ve "Son birkaç araca veda ederken, Hethel'deki tamamen yeni fabrikalarda ve Norwich'teki alt montaj tesislerinde daha fazla verimlilik ve otomasyon, daha yüksek kalite ve esneklik sunan Emira ve Evija'yı dört gözle bekliyoruz. Vision80 stratejimizdeki son derece heyecan verici bir sonraki bölüm başlıyor.” dedi.

Son Güncelleme : 23 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo