Sürüş Esnasında Bilgisayar Oyunu Oynatan Tesla'ya Soruşturma

Ototeknikveri     23 Aralık 2021 01:21

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), araç hareket halindeyken video oyunlarının ön bilgi-eğlence ekranında oynanabildiğine dair şikayetler üzerine, tahmini 580.000 Tesla aracı için resmi olarak bir ön değerlendirme başlattı.

Sürüş Esnasında Bilgisayar Oyunu Oynatan Tesla'ya Soruşturma
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Soruşturma Tesla Model X, S, Y ve "Passenger Play" adlı bir işlevle donatılmış 3 arabayı içeriyor. NHTSA, sorunu Tesla'nın "araç hareket halindeyken oyunun ön orta dokunmatik ekranda çalışmasına izin vermesi" olarak tanımlıyor ve bu da sürücünün dikkatini dağıtabilir.

 

Oregon, Oswego Lake'deki bir tüketicinin NHTSA'nın web sitesindeki resmi şikayeti şöyle:

 

"Tesla şimdi, ARAÇ SÜRERKEN ana ön koltuk ekranında etkileşimli video oyunları ve internette canlı arama yapmayı mümkün kılıyor. Video oyunlarının yalnızca yolcularla sınırlı olduğu iddia ediliyor. Web tarama herhangi bir zamanda herkes tarafından kullanılabiliyor. Neden bir üreticinin, sürücünün tüm araç bilgileri için kullandığı ekranın 2/3'ünü kaplayan, doğası gereği dikkat dağıtıcı bir oyun oynamasına ya da internet kullanmasına izin veriliyor? Tesla'nın direksiyon simidinin üzerinde hiçbir göstergesi yok ve tüm işlevler bu ekrana bağlı. Sürücü için tehlikeli bir dikkat dağınıklığı yaratmak pervasızca ihmalkarlıktır."

NHTSA, bu özelliğin "Passenger Play" ile donatılmış araçlarda Aralık 2020'den beri mevcut olduğunu doğruluyor. Bundan önce, oyunun yalnızca araç park halindeyken mümkün olduğunu söylüyor.

 

Bununla birlikte, işlev, bu ayın başlarında, araç sürerken oyun oynayan sürücülere karşı tek korumanın, oyuncudan araç hareket halindeyken sadece yolcuların oynaması gerektiği konusunda hemfikir olmasını isteyen bir komut olduğu ortaya çıktığında daha fazla bilinirlik kazandı. Sadece ekrana dokunarak ve bunu onaylayarak, bir sürücü sürüş sırasında Solitaire oynayabiliyor.

 

NHTSA, uygulamanın özelliklerini detaylı olarak inceleyerek karanını verecek.

 

Bu ayın başlarında, NHTSA, dikkati dağılmış sürücülerin yalnızca 2019'da 3.142 ölüme yol açtığını bildirdi, bu nedenle bulguları ilginç olacak. Tesla'nın bu sorunu (gerekirse) kablosuz bir güncellemeyle muhtemelen çözebileceği düşünülüyor ancak bu özellik daha ilk etapta mevcut olmamalıydı. Bu da modern otomotiv endüstrisinde gelişen teknolojilerin tartışmalı geleceğinin bir yansıması.

Son Güncelleme : 23 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo