Brezilya'ya Özel Fiat Uno Ciao: İkonik Bir Modele Sınırlı Bir Veda

Ototeknikveri     23 Aralık 2021 05:01

2021'in sonunda Fiat, Brezilya'da 37 yıllık üretimin ardından Uno'ya veda ediyor. Bu vesileyle, Stellantis, Brezilya pazarı için 250 adetle sınırlı olacak şekilde, bütçe odaklı hatchback'in özel bir versiyonu olan Uno Ciao'yu tanıttı.

Brezilya'ya Özel Fiat Uno Ciao: İkonik Bir Modele Sınırlı Bir Veda
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fiat Uno Ciao, koyu renk cilalı 14 inç alaşım jantlar, siyah aynalar, gövde rengi kapı kolları, bagaj kapağındaki Uno arması üzerinde İtalyan bayrağının renkleri ile birlikte Silverston Grisi renginde özel olarak mevcut. Profilde “Bir Efsanenin Hikayesi” anlamına gelen “La Storia Di Una Leggenda” ifadesinin yer aldığı özel çıkartma seti de sunuluyor. Garip bir şekilde, resmi fotoğraflarda bu tür özelliklere dair bir kanıt olmamasına rağmen, basın bülteninde siyah boyalı bir tavan ve arka spoylerden bahsediliyor.

İçeride, Uno Ciao, gri ve siyah döşemenin çeşitli tonlarını birleştirerek koyu renkler sunuyor. Gösterge panelindeki 001'den 250'ye kadar numaralandırılmış plaka hoş bir dokunuş, bütçe dostu hatchback koleksiyoncuları veya Fiat markasının meraklıları için değer katıyor.

Ekipman oldukça basit, ancak en azından klima, hidrolik direksiyon, gösterge panelinde bir LCD ekran, merkezi kol dayama, Bluetooth bağlantılı ve USB bağlantı noktasına sahip bir ses sistemi, çift hava yastığı, elektrikli camlar, ABS, EBD, Isofix bağlantıları, tavana monte eşya bölmesi, arkadaki çocukları izlemek için ikinci bir ayna, bölünmüş ve katlanır arka koltuklar ve tüm yolcular için koltuk başlıkları var.

Tıpkı temel Uno gibi, Ciao sürümü de, her ikisinde de 93 Nm tork ile benzinle çalışırken 72 hp ve etanolde 75 hp üreten 1.0 litrelik Firefly Evo dört silindirli motorla donatılmış. Güç, beş ileri manuel şanzıman aracılığıyla ön tekerleklere aktarılıyor. Fiyata gelince, Uno Ciao 84.990 Brezilya Reali ile listeleniyor ve bu da 14.826 dolar anlamına geliyor.

Fiat'ın Güney Amerika müdürü Herlander Zola'nın belirttiği gibi, Uno firmanın bölgedeki en çok satan modeliydi. Fiat, 1984'ten beri Brezilya'daki Betim fabrikasında 4.379.356 adet Uno üretti.

Fiat Uno ilk olarak 1983 yılında Giorgetto Giugiaro tarafından tasarlanan bir süpermini olarak tanıtıldı. Model 1989'da makyajlandı ve İtalya'da üretim 1995'te sona erdi. Ancak, Fiat'ın Punto ve Palio gibi daha modern süperminileri zaten piyasaya sürmesine rağmen, Uno, Güney Amerika da dahil olmak üzere dünyanın birçok pazarında satışta kaldı. 

Fiat, 2010 yılında “Novo Uno” adını verdiği yeni nesli 2014 yılında ve 2016 yılında görsel ve mekanik güncellemeler getiren iki makyaj ile sundu. Son Uno, 2021'in sonundan önce Betim fabrikasından çıkacak.

Son Güncelleme : 23 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo