Oyun Bitti: Tesla, Federal Soruşturmadan Sonra Sürüş Sırasında Oyun Oynamayı Devre Dışı Bırakıyor

Ototeknikveri     26 Aralık 2021 12:36

Tesla, artık yolcuların hareket halindeyken otomobillerinin bilgi-eğlence ekranlarında oyun oynamasına izin vermeyecek.

Oyun Bitti: Tesla, Federal Soruşturmadan Sonra Sürüş Sırasında Oyun Oynamayı Devre Dışı Bırakıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisi, kısa bir süre önce, merkezi bilgi-eğlence ekranını yolcuların araç hareket halindeyken oyun oynayabileceği bölünmüş bir ekrana dönüştüren bir işlev olan Passenger Play'i tanıttı. Yeni özellik, sürücüler tarafından da kolayca kullanılabildiği için kısa sürede tartışmalara neden oldu ve bu haftanın başlarında Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, sistemle ilgili bir soruşturma başlattı. Tesla şimdi özelliği değiştirmeyi kabul etti.

 

NHTSA, The New York Times'a yaptığı açıklamada, "Tesla'nın 'Yolcu Oyunu' ön değerlendirmesinin açılışının ardından Tesla, ajansa bu özelliğin işlevselliğini değiştirdiğini bildirdi. Yeni bir yazılım güncellemesinde, 'Passenger Play' artık araç hareket halindeyken kilitlenecek ve kullanılamayacak." dedi.

 

Tesla'nın Passenger Play sistemine ancak bir yolcu bir güvenlik uyarısını okuyup yolcu olduklarını onayladıktan sonra erişilebiliyordu. Ancak sistemin, oyuncunun gerçekten bir yolcu olduğunu ve sürücü olmadığını doğrulamasının hiçbir yolu yoktu ve bu nedenle kötüye kullanıma açıktı.

 

Sistemle ilgili haberler ilk olarak bu ayın başlarında Tesla Model 3 sahibi Vince Patton'ın bu özellik hakkında NHTSA'ya şikayette bulunmasıyla ortaya çıktı. Passenger Play'de Solitaire ve Sky Force Reloaded dahil olmak üzere çeşitli oyunlar mevcuttu.

 

NHTSA, "Araç Güvenliği Yasası, üreticilerin, sürücüleri güvenli bir şekilde sürmekten alıkoyan teknolojiler de dahil olmak üzere, güvenlik açısından makul olmayan riskler oluşturan kusurları olan araçları satmasını yasaklıyor" dedi.

Son Güncelleme : 26 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo