YENİ MAKYAJLI SKODA SUPERB İNCELEME FİYAT DONANIM AYRINTILAR

Ototeknikveri     02 Ağustos 2013 05:08

Yeni Skoda Superb Makyajlı haliyle Temmuz ayı sonunda ülkemizde olacak.

YENİ MAKYAJLI SKODA SUPERB İNCELEME FİYAT DONANIM AYRINTILAR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda'nın ilk neslini 2001 yılında piyasaya çıkardığı Superb'in ikinci nesli geçirdiği makyaj operasyonu ile markanın yeni tasarım anlayışıyla şekillenmişti. Ülkemizde ne zaman satışa sunulacağı merak edilen aracın bu yılın temmuz ayının son haftası itibariyle bayilerdeki yerini alacağı açıklandı. Skoda yetkilileri yıl sonuna kadar 2 bin 500 adet makyajlı Superb satarak segmentte yüzde 5'lik bir pay almayı hedefliyor.
 
 
 
 
 
Aracın motor teknolojisinde, dış görünümnde ve iç mekanında yapılan değişiklikler kapsamında Superb ön bölümü, A sütununa kadar yeniden tasarlanmış. Radyatör ızgarası, logo, ön farları, sis lambaları, tampon, ön çamurluğu ve motor kaputu tamamen yenilennirken marka logosu motor kaptunun merkezinde konumlandırılmış. Tamamen yeniden tasarlanan ön farlar, LED teknolojili gündüz farlarının entegre edildiği bi-xenon farlara ve LED teknolojili sinyal lambalarına sahip. Arka bölümüde makyaj ile elden geçirilen Superb'in arka lambaların girintileri yeniden biçimlendirilirken, C-şeklindeki stop lambalarında ilk kez LED teknolojisine yer verilerek daha parlak ışık saçması sağlanmış. Aracın bagaj kapağının alt kısımlarında kullanılan üçgen formlu çizgiler de, Skoda’nın yeni tasarım felsefesinin bir ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Superb’in donanım listesine yeni jant seçenekelri eklenirken, yeni sunulmaya başlanan Metal Gri ve Ay Beyazı metalik boya seçenekleri, aracın dış tasarımına farklılık katıyor. Superb’in patenti Skoda’ya ait olan akıllı Twindoor bagaj kapağı sistemi, yenilenen versiyonda her bir kapak için ayrı bir düğme yerleştirilerek daha kolay kullanılır hale getirilmiş.
 
 
İç mekanı da yenilenen Superb'de yeni üç ve dört kollu direksiyon simidi seçenekleri sunulmaya başlanırken, koltuk döşemelerinde yeni kumaşlar, renk seçenekleri ve desenler sunulmaya başlanıyor. Superb'de yeni sunulmaya başlanan ön yolcu koltuğunun, bu koltuğun içe bakan kısmında yer ayar düğmeleri ile arka koltuktaki yolcular tarafından elektrikli olarak ayarlanmasına olanak tanıyan sistem ilgi çekiyor. 
 
 
Yeni Skoda Superb, motorlar ve sürüş sistemleri konusunda da yenilikler sunuyor. Dizel motorların yanı sıra 1.4 lt TSI 125 HP benzinli motorda standart olarak sunulan Start-Stop ve fren enerjisini geri kazanım sistemleri sayesinde yakıt tüketimi 100 km’de 6.8 lt’den 5.9 lt’ye düşürülmüş ve emisyon oranları yüzde 19’a varan oranlarda azaltılmış. Yüksek dişli vites oranları, düşük sürtünme direncine sahip lastikler, geliştirilmiş sürtünme katsayısı ve düşürülen ağırlıklar da, verimliliğin artırılmasındaki diğer etkenler oluyor. 1.6 lt 105 HP’lik TDI motorlu Superb’in Greenline versiyonu ise, manuel vites kutusuyla, 100 km’de 4.2 lt tüketirken, karbondioksit emisyonları 114 yerine 109 g/km’ye düşürülmüş. Aynı motoru ancak Greenline özelliklerine sahip olmayan Superb ise 100 km’de 4.5 lt yakıt tüketimi ve 117 g/km karbondioksit emisyonuyla, eskisine göre yüzde 10’a avantaj sunuyor. 
 
 
Konfor donanımları da elden geçirilen yeni Skoda Superb de artık, yol şeritlerine parallel bir şekilde park etme, park yerinden çıkma ve dik olarak geri manevrayla park edebilme yeteneklerine sahip otomatik park yardımcısı kullanılmaya başlandı. 

Son Güncelleme : 02 Ağustos 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo