Yeni Mazda Carol, Suzuki Alto'nun Japonya'ya Özel İkizi

Ototeknikveri     26 Aralık 2021 03:36

Mazda, Japonya'da yarı hibrit güç aktarma organına sahip sekizinci nesil Carol kei otomobilini tanıttı. Carol ismi ilk kez 1962'de Mazda'nın ilk şehir otomobili için kullanılmıştı. Bu model 1980'den bu yana Suzuki tarafından Alto ismiyle de üretiliyor. Yeni nesil Alto geçen ay piyasaya çıktı, şimdi güncellenme sırası Carol'da.

Yeni Mazda Carol, Suzuki Alto'nun Japonya'ya Özel İkizi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Suzuki'nin ön kısmında Mazda için geçerli olmayan logolar ve küçük bir krom kaplama dışında iki model aynı görünüyor. Böylece Carol, Alto'nun kutu gibi sevimli stilini ve kompakt boyutlarını devralıyor. Daha spesifik olarak, otomobil 3.395 mm uzunluğunda, 1.475 mm genişliğinde ve 1.525 mm yüksekliğinde, ayrıca 2.460 mm aks mesafesine sahip.



Mazda, Carol'ın üç donanım seviyesini duyurdu: GL, Hybrid GS ve Hybrid GX. İlki, 48 hp (36 kW / 49 PS) üreten 660cc üç silindirli benzinli motora sahip yalnızca yanmalı motorlu bir versiyon. Güç, yalnızca bir CVT şanzıman aracılığıyla öne veya dört tekerleğe gönderiliyor. Hibrit versiyonlar, sisteme 2,5 hp (1,9 kW / 2,6 PS) üreten entegre bir marş jeneratörü (ISG) ve bir lityum iyon pil paketi ekliyor. En tutumlu versiyon, 3,61 lt/100km yakıt tüketimine sahip.



İçeride, dört kişilik kabinin her tarafında bol miktarda saklama bölmesi bulunuyor. Güvenlik ekipmanı, 6 Hava Yastığı ve ayrıca çift kameralı fren destek sistemi, şeritten ayrılma uyarısı, uzun far yardımı ve geri sürüşte fren desteği dahil olmak üzere birkaç temel ADAS sistemini içeriyor. Şaşırtıcı bir şekilde Carol, Alto'nun 7 inçlik bilgi-eğlence sistemine sahip değil, çünkü tüm sınıflarda klima kontrol menfezleri arasındaki alanı kaplayan plastik bir panel var. Bununla birlikte, daha yüksek donanım seviyelerinde LED farlar, 14 inç alaşım jantlar ve otomatik klima gibi özellikler bulunuyor.



Mazda Alto, Ocak 2022'nin ortasından itibaren Japonya'da satışa sunulacak. Fiyatlar 998.800 ¥ (8.732 $) ile 1.303.500 ¥ (11.396 $) arasında değişiyor ve eşdeğer Suzuki Alto Hybrid versiyonları ile aynı seviyede.

Son Güncelleme : 26 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo