Çin Artık Yabancı Otomobil Üreticilerinin Ortak Girişimler Kurmasını Şart Koşmayacak

Ototeknikveri     28 Aralık 2021 10:47

Çin, 1 Ocak 2022'den itibaren binek otomobil üretim tesislerinin yabancılar tarafından tamamen sahip olunmasına izin verecek.

Çin Artık Yabancı Otomobil Üreticilerinin Ortak Girişimler Kurmasını Şart Koşmayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Karar, Çin Ticaret Bakanlığı ve Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu tarafından yayınlanan bir belgede duyuruldu. 1994 yılından bu yana, otomobil endüstrisinde yer alan yabancı şirketlerin, yerel bir şirketle yarı yarıya ortak girişim paydaşları olarak Çin pazarına girmeleri isteniyordu.

 

2018'de Çin hükümeti maksimum sahiplik oranını yüzde 70'e gevşeterek BMW'nin Brilliance ortak girişimindeki hissesini artırmasını sağladı. Tesla ayrıca Çin'de tamamına sahip olduğu bir fabrika işletiyor. Forbes tarafından belirtildiği gibi, karar Volkswagen, Ford, GM ve Mercedes-Benz gibi eski otomobil üreticilerinin ortak girişimlerini devralmalarına izin verirken, aynı zamanda Rivian ve Lucid gibi yeni otomobil üreticilerinin Çin pazarına girmesini kolaylaştıracak. 

 

Bunun gibi ortak girişim planları, yerli markaların kârlarının ve teknolojilerinin daha fazlasını ülkede tutmalarına izin vermek için tasarlandı. Dahası, Çin'deki en büyük beş otomobil üreticisi SAIC, FAW, BAIC, Dongfeng ve Shangan'ın tamamı devlete ait.

 

Yabancı şirketlerin ortak girişim ortaklıkları kurması gereken düzinelerce başka sektör var. Bunlara nadir toprak elementleri, tütün ürünleri ve film üretimi ve dağıtımı dahil.

 

Bu haber, Daimler ve uzun vadeli Çinli ortağı BYD'nin, DENZA ortak girişimi üzerinde Daimler'in hissesini yüzde 10'a düşürmesini ve BYD'nin kalan yüzde 90'a sahip olmasını sağlayacak bir hisse devir anlaşması imzalamasından kısa bir süre sonra geldi.

Son Güncelleme : 28 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo