İlk Elektrikli SUV'sini Hazırlayan Acura, ADX Adını Tescilledi

Ototeknikveri     29 Aralık 2021 08:58

Hem Honda hem de Acura, aralarındaki ortaklığın bir parçası olarak GM'nin Ultium mimarisine dayanan iki tamamen elektrikli SUV üzerinde çalışıyor. Honda, Prologue olarak adlandırılacak kendi modelini çoktan tanıttı ve Acura, kendi elektriklisi için kullanılabilecek ADX isminin haklarını aldı.

İlk Elektrikli SUV'sini Hazırlayan Acura, ADX Adını Tescilledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ADX adı Honda tarafından Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisine tescil ettirildi. Acura'nın adlandırma stratejisini takiben, ADX büyük olasılıkla SUV serisinde RDX ve MDX'e katılacak. Yeni isim, yeni Honda HR-V'ye dayanan model gibi, yanmalı motor ile çalışan bir SUV tarafından kullanılabilirken, Acura'nın yakında beklenen tamamen elektrikli bir model için kullanması muhtemel.

 

Acura'nın elektrikli modeli, markanın mevcut tasarım dilini takip ederek farklı dış ve iç tasarımlara sahip olacak. Kaputun altında, GM kaynaklı temelleri kullanacak ve General Motors tarafından Spring Hill, Tennessee'de Cadillac Lyric ile birlikte üretilecek. Bu nedenle, muhtemelen 100 kWh pili Lyric ve yaklaşmakta olan Buick Electra da dahil olmak üzere Ultium tabanlı SUV'lerin geri kalanıyla paylaşacak.

 

Hem Acura hem de Honda elektrikli SUV satışlarının Kuzey Amerika için 2024 model yılında başlaması bekleniyor. Acura, 2030 yılına kadar toplam satışlarının yüzde 50'sinden fazlasını elektrikli araçların oluşturmasını istiyor ve elektrikli otomobillere hızlı bir geçiş için hibritleri atlamayı planlıyor.


*Yanmalı motor ile çalışan Acura SUV'ler referans için resmedilmiştir.

Son Güncelleme : 29 Aralık 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo