2023 Tesla Model 2: 25.000 Dolarlık Kompakt Otomobil Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Ototeknikveri     02 Ocak 2022 01:34

2020'de resmi olarak duyurulan "bebek Tesla", ortaya çıkmak üzere ve çizerler otomobil üreticisinin kompakt hatchback segmentindeki ilk denemesinin nasıl görünebileceğini gösteren spekülatif bir dijital görüntü oluşturdu.

2023 Tesla Model 2: 25.000 Dolarlık Kompakt Otomobil Hakkında Bildiğimiz Her Şey
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Henüz resmi olarak adlandırılmamış olsa da, bazıları Model C takma adını kullanıyor ancak genellikle 'Tesla Model 2' olarak anılıyor. 2023'te Model 3'ün altına yerleşerek piyasaya çıkması ve 25.000 dolarlık hedeflenen giriş fiyatıyla otomotiv piyasasını değiştirmesi bekleniyor.

 

Tesla, ürün serisinde bir giriş noktası olarak hizmet edecek bu elektrikli otomobil ile ilgili ayrıntılar konusunda çekingen davranıyor. Tesla hatchback için elimizdeki tek görsel referans, 2020'de ortaya çıkan resmi bir eskiz. Aynı yıl, Elon Musk, fiyat tahminini açıklarken, yaklaşık üç yıl içinde – yani 2023'te – bir pazar lansmanı sözü vermişti.

 

Özel spekülatif çizimlerin önerdiği gibi, yeni Tesla, coupe tarzı bir tavan çizgisi, geniş çaplı tekerlekler ve kısa çıkıntılar ile aerodinamik beş kapılı bir gövde stili benimseyebilir. Daha büyük Model 3 ve Model Y'den gelen çeşitli tasarım özellikleri, benzer bir pencere çizgisi, açılır kapı kolları, ızgarasız bir yüz, panoramik bir açılır tavan ve ön çamurluklara monte edilmiş LED farlar gibi sıralanabilir. Bebek Tesla, hedef kitle arasında oldukça popüler olan birkaç crossover stil ipucunu da miras alabilir, ancak bunlar Tesla'nın planlarında böyle bir şey varsa, gelecekteki bir SUV kardeşi için de ayrılabilir.

İç mekan, büyük olasılıkla, dikey yönde büyük bir bilgi-eğlence dokunmatik ekranı ve başka pek bir şey olmayan Tesla minimalizmini koruyacak. Ayrıca özel elektrikli otomobil mimarisinden ve kısa kaputlu pratik iki kutulu siluetten yararlanarak yolcular ve bagajları için bolca alan sunması bekleniyor. Tesla'nın tasarımcıları, bu yılın başlarında makyajlı Model S / Model X'te piyasaya sürülen boyunduruk direksiyon simidini ve garip vites değiştirme sürecini ekleyebilirler, ancak bu daha geniş bir hedef kitleye sahip giriş seviyesi bir model olduğu için daha az tartışmalı bir şey de seçilebilir.

 

Rakipleri Arasında En Çok Satan Olmak Üzere Tasarlandı

Tesla, 25.000 dolarlık taban fiyatla ilgili sözlerini tutarsa, kompakt hatchback, segmentteki ana rakipleri olan VW ID.3 ve Nissan Leaf'in altından kalkacak ve Peugeot e-208 ve Honda e süpermini gibi daha küçük elektrikli modellerden bile daha ucuz olacak. Bu fiyata, Volkswagen Golf gibi yanmalı motor ile çalışan C-Segment hatchback'lerle karşılaştırılabilir olacak ve yeni bir çağın başladığının sinyalini verecek.

Teknoloji açısından, modelin otomobil üreticisinin 4.680 pil hücresini kullanması ve üretim maliyetlerini kWh başına 107 dolara yakın yarıya indirmesi ve geleneksel pillere göre daha fazla menzil sunması bekleniyor. Elon Musk, bir Tesla ürünü için kabul edilebilir en düşük menzilin en az 402 km olduğunu söyledi; bu kompakt model için gayet iyi duruyor ve kompakt segmentin en iyisi.

 

Elbette, bebek Tesla, muhtemelen Model 3 Long Range (566 km) ile eşleşen daha uzun menzilli ve daha pahalı versiyonlarda da sunulacak. Ayrıca, daha güçlü çift elektrikli motora sahip performans odaklı bir versiyon da görmeyi bekliyoruz. Elon Musk'ın birkaç yıl önce umduğu gibi modelin tamamen otonom olması pek olası değilse de, üst düzey donanımlar muhtemelen Tesla'nın Otopilot'u da dahil olmak üzere en son ADAS teknolojisini alacak.

Tesla'nın ilk kompakt hatchback'i muhtemelen hem yerel pazar hem de küresel ihracat için Çin'deki Gigafactory'de üretilecek. Ancak Tesla'nın Avrupa pazarı için Almanya'daki Berlin Gigafactory'de ve/veya Kuzey Amerika için ABD'de de üretebileceğini belirten haberler var. 

Not: Bu makale, Tesla ile ilişkili olmayan ve Tesla tarafından onaylanmayan kompakt bir Tesla modeli için spekülatif çizimler içermektedir.

Son Güncelleme : 02 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo