Japon Üreticiler Otonom Sürüş Teknolojisiyle Tesla'yı ve Diğerlerini Yakalamayı Hedefliyor

Ototeknikveri     02 Ocak 2022 02:01

Japon otomobil üreticileri, halihazırda ana akım modellerde yarı otonom sürüş yetenekleri geliştiren ve sunan ABD'li ve Çinli rakiplerine yetişmeye başladı.

Japon Üreticiler Otonom Sürüş Teknolojisiyle Tesla'yı ve Diğerlerini Yakalamayı Hedefliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nikkei Asia'dan gelen bir habere göre Mazda, Toyota ve Subaru, 2. Seviye kendi kendine sürüş teknolojisini çok çeşitli araçlara dahil etmeye başlayacak.



Beş ana seviyede sınıflandırılan otonom teknoloji, beşinci seviyede hiçbir insan müdahalesi gerektirmiyor ve aracın kendisini sürüyor; ikinci seviye ise otoyollarda eller serbest sürüşe izin veriyor, ancak sürücünün her zaman tetikte olmasını ve araç içinde hazır bulunmasını talep ediyor.



Herkes sürücüsüz arabalardan heyecan duymasa da, Alphabet'in Waymo araçları zaten Seviye 4 teknolojisine sahip ve şu anda Seviye 5'i uygulamak için araştırmalar yapılıyor. Şimdiye kadar, Seviye 4 sürüş yetenekleri Japonya'da kısıtlandı ve Seviye 2 ve 3'ü 2022 modelleri için ana odak noktası olarak bıraktı ve Tokyo'daki Yano Araştırma Enstitüsü, 2030 yılına kadar Japonya'daki kendi kendini süren araçların yüzde 62'sinin Seviye 2 tabanlı teknolojiye sahip olacağını iddia ediyor.



Toyota, 2022 yılına kadar amiral gemisi Crown modellerini Seviye 2 kendi kendine sürüş teknolojisiyle donatacak. Şu anda bu teknoloji yalnızca Lexus'un üst düzey sedanlarında ve yakıt hücreli Toyota Mirai'de bulunuyor. Corolla gibi daha az prestijli modellere bu tür teknolojiler eklemek için de planlar yapılıyor.



Mazda, 2022'den sonra SUV'lerinde ve orta boy sedanlarında Seviye 2 veya 3 otonom özellikler sunma konusunda da aynı yolu izleyecek. Benzer şekilde Subaru, dünya çapında satılan tüm otomobillerinin 50 km/sa hıza kadar 2. Seviye eller serbest sürüş teknolojisine sahip olacağını duyurdu.



Bu arada, Seviye 4 teknolojisi Japonya'da sürüş yasalarında bazı değişikliklere ihtiyaç duyacak olsa da, Japon otomobil üreticilerine destek olmak için düzenlemelerin çok geçmeden gevşetilmesi muhtemel.

Son Güncelleme : 02 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo