Dongfeng'in FengGuang Mini Elektriklisi, HongGuang'ı Örnek Alıyor

Ototeknikveri     02 Ocak 2022 11:30

Çin'de en çok satan elektrikli araç olan Wuling HongGuang Mini EV'nin başarısına tanık olan Dongfeng, bu başarının tarifini kopyalamanın iyi bir fikir olacağını düşündü ve FenGuang Mini EV'yi duyurdu. Tasarım, teknik özellikler ve isimdeki benzerliklere rağmen, SAIC'e ait Wuling ve Dongfeng'in rakip markalar olması nedeniyle iki araç tamamen ilgisiz.

Dongfeng'in FengGuang Mini Elektriklisi, HongGuang'ı Örnek Alıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dongfeng FenGuang Mini EV, kompakt ayak izinden en iyi şekilde yararlanmak için dikey yanları ve arka ucu olan iki kutulu bir silueti benimsiyor. Mikro otomobil 2.995 mm uzunluğunda, 1.495 mm genişliğinde ve 1.640 mm yüksekliğinde. Aks mesafesiyse 1.960 mm ve bu rakamların tümü ana rakibinden biraz daha büyük.



Genel olarak, Wuling ile karşılaştırıldığında, neredeyse aynı oranlara, küçük tekerleklere ve çamurluklarda çok benzer çizgilere sahip, ancak birkaç ayrıntı, onu bariz ilham kaynağından ayırıyor. Bunlar arasında ön tampondaki siyah kaplama, daha geniş ızgara, şekillendirilmiş kapılar, farklı pencere çizgisi ve profil üzerinde uzanan siyah bir kaplama parçasıyla birleşen arka lambalar yer alıyor.



Aktarma organları açısından ise tek bir elektrik motoru 34 hp (25 kW) üretiyor ve bu da kentsel ortamlarda kullanılacak hafif bir araç için yeterli. Bu aynı zamanda FengGuang Mini EV'nin 27 hp (20 kW) motora sahip HongGuang Mini EV'den daha iyi performans göstereceği anlamına geliyor. Henüz bilmediğimiz, pil takımının özellikleri ve tahmini menzil.



Dongfeng FengGuang Mini EV, 2022'nin ilk çeyreğinde, yaklaşık 5.000 dolardan başlaması beklenen uygun bir fiyatla piyasaya sürülecek. Wuling Hongguang Mini EV'nin yanı sıra, diğer rakipler arasında Chery QQ Ice Cream, Baojun E300 EV, Baizhi Daxiong ve biraz daha büyük Changan Benben E-Star yer alıyor. Dongfeng'in Dartz FreZe örneğini takip ederek mikro arabayı ihraç etmekle ilgilenip ilgilenmeyeceğinden emin değiliz, ancak bu pek olası görünmüyor.

Son Güncelleme : 02 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo