Aile Davası: Kia EV6, Hyundai Ioniq 5'ten Daha İyi mi?

Ototeknikveri     03 Ocak 2022 04:44

Hyundai Ioniq 5 ve Kia EV6 aynı platforma dayanıyor ve teknolojilerinin çoğunu paylaşıyor, ancak AutoTrader'dan Rory Reid'in yakın zamanda keşfettiği gibi, aynı olmaktan çok uzaklar.

Aile Davası: Kia EV6, Hyundai Ioniq 5'ten Daha İyi mi?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ioniq 5 ve EV6, Hyundai ve Kia'nın ilk elektrikli araçları olmasa da, mevcut Tesla modellerine rakip olma konusundaki en ciddi girişimler ve Hyundai satıştaki en iyi elektrikli otomobillerinden birini yarattı. Reid'e göre Kia EV6, Hyundai kardeşinden bile daha iyi olabilir.



Test edilen Ioniq 5, tek bir 170 hp elektrik motoruna ve 58 kWh pil paketine sahip giriş seviyesi model olduğundan, bunun iki model arasında tam bir elma - elma karşılaştırması olmadığını belirtmekte fayda var. Test edilen EV6, GT-Line modeliydi ve daha büyük bir 77,4 kWh pil paketine sahip, yani temel Hyundai'den neredeyse 160 km daha fazla menzile sahip.



İkisi arasındaki farklar kabinde de devam ediyor. Ioniq 5'in iç tasarımı diğer Hyundai modellerine benzemiyor ve tipik bir torpido gözü yerine sürgülü orta konsol ve torpido gözü gibi bazı yenilikçi özelliklere sahip. İlginç bir şekilde Reid, EV6'nın kabininin, biraz daha geleneksel olmasına rağmen, Hyundai'nin kabininden biraz daha üstün olduğunu belirtiyor. Ayrıca, EV6'nın daha kısa bir aks mesafesine sahip olmasına rağmen, ikinci sırasının Ioniq 5'ten biraz daha geniş olduğunu söylüyor.



Yola çıktıktan sonra Reid, ikisinin çok benzer hissettiğini ve neredeyse aynı şekilde sürüş hissi verdiğini belirtiyor. Ancak Kia'nın koltuklarının Hyundai'nin koltuklarından daha yumuşak göründüğüne dikkat çekiyor.

Son Güncelleme : 03 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo