Bazı Honda ve Acura Otomobillerin Saatleri 2022 ile Birlikte 20 Yıl Geri Gitti

Ototeknikveri     07 Ocak 2022 06:27

2004 ve 2012 yılları arasında üretilen bazı Honda ve Acura araçlarının sahipleri 1 Ocak'ta uyandıklarında araçlarında garip bir şey bulmuş olabilirler. Bu arabalar, sistemi 2002 yılında olduğuna inandıran bir yazılım hatası barındırıyor.

Bazı Honda ve Acura Otomobillerin Saatleri 2022 ile Birlikte 20 Yıl Geri Gitti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu küçük bir sorun gibi görünse de, araç sahipleri ayrıca günün saatinin yanlış olduğunu ve bunun daha can sıkıcı olabileceğini bildiriyor. Üstelik, henüz belirgin bir çözüm yok.

 

Çok sayıda forum ve sosyal medya platformunda araç sahipleri, sorunun dünya çapında, belli bir navigasyon sistemi yüzünden daha geniş bir Y2K22 hatasının parçası olabileceğini bildiriyorlar. Bleeping Computer, Microsoft Exchange'in de tarih nedeniyle e-postalarının teslimini durduran bir hatadan etkilendiğini bildirdi.

 

Bu durumda, sorun, maksimum 2,147,483,647 değerini tutabilen bir int32 değişkeninde saklanan tarihten kaynaklanıyordu. Ancak 2022'deki tarihlerin minimum değeri 2.201.010.001, yani 1 Ocak 2022'de bazı yazılımlar çöktü.

 

Ancak Jalopnik, Honda'nın daha önce buna benzer sorunlar yaşadığını ve bunun yazılım yazma şekliyle ilgili bir sorun olabileceğini öne sürüyor. GPS tarihinin tam olarak 1,024 hafta önceye ayarlandığını tespit eden bir forum kullanıcısına atıfta bulunarak, 2017 ve 2021 yıllarında bazı Honda kullanıcıları tarafından benzer sorunların bildirildiği tespit edildi. O zamanki araç sahipleri, tarihlerinin tam olarak 1,024 hafta olarak belirlendiğini bildirmişler. Bu sorunlar, GPS'in belirli bir başlangıç ??zamanından itibaren zamanı ölçmesinden kaynaklanıyordu. 

 

Ancak CR-V Owner's Club'daki bir forum başlığı, bunun GPS ile ilgili bir sorun olmadığını kesin olarak belirtiyor. Forumdaki kullanıcılar, Honda yetkilileri tarafından sorunun Ağustos 2022'ye kadar çözüleceğinin söylendiğini de bildirdiler.

 

Bu arada ridgelineownersclub.com'daki bir araç sahibi, Honda'nın konu üzerinde çalıştığını belirten bir Honda temsilcisiyle yaptıkları bir mesajlaşmayı yayınladı.

Müşteri temsilcisi, "Mühendislik ekibimiz şu anda bir karşı önlem geliştirip geliştiremeyeceklerini görmek için inceleme yapıyor" diye yazdı. “Bize konunun takvimle ilgili olduğunu ve yıl döndüğünde ortaya çıkan bir sorun olduğunu söylediler. Ağustos ayında kendi kendine çözüleceğini söylediler ancak daha erken düzeltebileceklerini umuyorlar. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz."

 

Konuyla ilgili soru sorulduğunda Honda USA, CarScoops'a şu açıklamayı gönderdi:

 

"Amerikan Honda, navigasyon sistemleriyle donatılmış bazı eski Acura ve Honda modellerinde saat göstergesiyle ilgili potansiyel bir endişenin farkında. Olası karşı önlemleri belirlemek için şu anda bu sorunu araştırıyoruz ve şu anda paylaşacak ek ayrıntıya sahip değiliz."

Son Güncelleme : 07 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo