VW ID.Buzz Retro Minibüs 9 Mart'ta Tanıtılacak

Ototeknikveri     09 Ocak 2022 11:20

Volkswagen'in CEO'su Herbert Diess Twitter'da ID.Buzz elektrikli konsept minibüsün üretim versiyonunun 9 Mart 2022'de tanıtılacağını duyurdu.

VW ID.Buzz Retro Minibüs 9 Mart'ta Tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Duyuru ile birlikte, yönetici ilk kez 2017'de ortaya çıkan konsept aracın tasarımına sadık kaldığı anlaşılan aracın kısa bir videosunu paylaştı. Testlerde çekilen son fotoğraflar da konsept ile üretim modeli arasındaki tutarlılığı doğruluyor.

Aracın üretime hazır olduğunu uzun zamandır biliyorduk, ancak VW'nin mikrobüsle ilgili modern yorumları çok kez göstermiş ama üretime geçirmemiş olması ve ilk konsept ile şimdiki arasındaki sürenin uzunluğu göz önüne alındığında, şimdi belirli bir çıkış tarihinin olması rahatlatıcı. 

ID.4 ile aynı MEB platformuna dayanan ID.Buzz, crossover'a oldukça benzer olabilir. Bu muhtemelen 201 hp (150 kW/204 PS) güç çıkışı ve 310 Nm tork geliştiren arkaya monte bir elektrik motoruna sahip giriş seviyesi bir model ve toplam 295 hp güç çıkışı üreten iki motorlu bir dört çekişli modeli anlamına gelecek.

Fiyatların ABD'de 40.000 dolardan başlaması bekleniyor ve menziller 500 km'ye yaklaşabilir. Bu arada Avrupa'da, arka camları olmayan bir teslimat minibüsü versiyonu da satılacak.

Tüm detaylar 9 Mart'ta Volkswagen ID.Buzz'ı açıkladığında gelecek.

Son Güncelleme : 09 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo