2021 Ford Mustang İçin Tüm Tarihindeki En Kötü Satış Yılıydı

Ototeknikveri     09 Ocak 2022 12:27

Ford şu anda uçuyor gibi görünüyor. Mustang Mach-E, Bronco gibi bir hit ve yaklaşmakta olan tamamen elektrikli F-150 Lightning o kadar popüler ki, şirket rezervasyonları kapatmak zorunda kaldı. Öte yandan, orijinal yanmalı motorlu Mustang şimdiye kadarki en kötü satış yılını yaşadığı için Ford için her şey o kadar da pembe değil.

2021 Ford Mustang İçin Tüm Tarihindeki En Kötü Satış Yılıydı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford, 2021 boyunca 52.414 Mustang sattı. Buna dört silindirli EcoBoost motoruyla temel seviye otomobilden süper şarjlı Predator V8 motoruyla agresif Shelby GT500'e kadar tüm donanım seviyeleri dahil. Anlaşılır bir şekilde, bu rakam tamamen farklı bir model olan tamamen elektrikli Mustang Mach-E'yi içermiyor.

 

Mustang, Mustang II günlerinde bile Ford için her zaman büyük bir satış başarısı oldu. Otomobilin satışlarının yılda 100.000 birimin altına düştüğü 1991 yılına kadar durum böyleydi. 2020'de Ford, tüm zamanların en düşük seviyesi olan 61.090 Mustang sattı. Bu, satışların 70.000'in altına düştüğü tarihte yalnızca ikinci kez oldu.

 

Bu sadece efsane modelin tarihindeki en düşük satış rakamını değil, aynı zamanda Dodge Challenger üzerindeki saltanatının da sonunu işaret ediyor. Toplam 54.314 Challenger, geçen yıl bayilerden çıkıp tüketicilerin garajlarına girdi. Bu, Ford için zor bir haber çünkü henüz bir sonraki Mustang'i piyasaya sürmeye tam olarak yakın değiller.

Yepyeni bir model ufukta göründüğünde, satışlardaki düşüşler tamamen şok edici değil. Ancak, burada durum farklı. Belki de daha kötüsü, 2021'de 2020'ye kıyasla yüzde 3 daha fazla satan Challenger'ın, şasinin temelini oluşturan bileşenlerin çoğu 2008'e dayanan, neredeyse komik derecede eski bir otomobil olması.

 

Bunu akılda tutarak, mevcut neslin 2015'te piyasaya sürüldüğü düşünüldüğünde Mustang'in satışlar açısından geride kalması biraz şaşırtıcı. Her halükarda Ford, gelecek vizyonunu elektrikli crossover'lar, SUV'ler ve kamyonetler üzerinde açıkça yeniden odakladı.

 

Mustang, yukarıda belirtilen diğer kategorilere girmeyen tek gerçek otomobil teklifi olarak bulunuyor. Neyse ki, düşüş yılı, Ford'un 2021'de yalnızca 21.893 adet satan Camaro için Chevrolet'nin düşündüğü gibi üretimi iptal etme olasılığını düşünmesine neden olmayacak.

Son Güncelleme : 09 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo