Honda Step WGN e:HEV Minivan Minimalist Tasarımla Japonya'da Tanıtıldı

Ototeknikveri     09 Ocak 2022 01:18

Tamamen yeni altıncı nesil Step WGN, Tokyo Auto Salon'daki fiziksel lansmanından ve 2022 baharında Japonya'da piyasaya sürülmesinden önce resmi olarak internette tanıtıldı. Step WGN'nin ilk nesli 1996'da piyasaya sürüldü, bu da 25. yıl dönümü olduğu anlamına geliyor.

Honda Step WGN e:HEV Minivan Minimalist Tasarımla Japonya'da Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda bize yeni Step WGN'nin "Air" ve "Spada" adlı iki çeşidini gösterdi ve ikincisi "Premium line" amiral gemisi donanım seviyesine sahip. 2015'te tanıtılan ve 2017'de makyajlanan selefine kıyasla altıncı nesil, Honda'nın tasarım dilinin en son evrimini temsil ediyor ve çok daha temiz görünüyor.

Minibüs, daha temiz bir yüzey kaplaması, daha uzun bir ön çıkıntı, geri itilmiş bir sütun, daha düşük bir kasa çizgisi, büyük sürgülü kapılar, standart 16 inçlik tekerlekler ve düz bir kuyruğa sahip iki kutulu bir düzeni benimsiyor. LED farlar, profildeki yatay karakter çizgisine bağlanırken, ön tampon ve ızgara, “Air” ve “Spada” varyantlarında biraz farklı bir tasarıma sahip. Arkada, dikey LED stop lambaları, tamponun çok altına kadar uzanan büyük bir bagaj kapağı açıklığına izin veriyor.

Kabinde, bol diz ve baş mesafesine sahip altı yolcu kapasiteli üç sıra koltuk bulunuyor. Orta sıra, öne ve arkaya ve sola ve sağa kaydırılabildiğinden, iki ayrı kaptan koltuğunun yatar ayaklık ve kolçaklara sahip olması nedeniyle en rahatı gibi görünüyor. Ayrıca, koltuklardaki daha kalın köpük sayesinde katlanabilir üçüncü sıra eskisinden daha rahat. İç mekanın öne çıkan özellikleri arasında, küçük çocuklu aileler için ideal görünen, temizlemesi kolay, su ve yağ tutmaz “Fabtech” döşeme yer alıyor.

Ön konsolda 11,4 inçlik büyük bir bilgi-eğlence dokunmatik ekranı, 10,25 inçlik bir dijital gösterge paneli, ön yolcu tarafında torpido gözünün üzerinde pratik bir tepsi, orta konsolda otomatik vites kutusu için basit düğmeler de dahil olmak üzere bir dizi düğme ve Yeni Civic'e benzer petek desenli ince havalandırma kanalları bulunuyor. Ek olarak, arka yolcular için tavana monte 15,6 inçlik bir monitör var.

Step WGN Air, bir oturma odasının atmosferinden ilham alan daha açık tonlara ve sıcak renklere sahipken, Step WGN Spada daha koyu tonları benimsiyor ve daha kaliteli görünüyor. Honda'ya göre, yatay çizgiler "yolcuların görüş alanını dengeliyor" ve taşıt tutmasını azaltmaya yardımcı oluyor. Son olarak, Step WGN'nin tüm çeşitleri standart Honda Sensing ADAS paketinden faydalanacak.

Ne yazık ki Honda, minibüsün platformu ve motor yelpazesiyle ilgili ayrıntıları açıklamadı. Ancak, hem hibrit (e:HEV) hem de sadece benzinli olarak satışa sunulacağını zaten biliyoruz. e:HEV, EV (yalnızca elektrikli), Hibrit (her iki motor), Motor (yalnızca yüksek hızlarda benzinli) olmak üzere üç sürüş moduna sahip iki motorlu bir hibrit sistem kullanacak.

Honda, Step WGN'nin üretim öncesi prototipini Tokyo Auto Salon 2022'de gösterecek. Şirketin minivanı Japonya dışında sunmayı planlayıp planlamadığını bilmiyoruz ancak bu pek olası görünmüyor. Step WGN'nin rakipleri arasında, yine yepyeni bir jenerasyona kavuşan Toyota Noah ve Voxy kardeşlerin yanı sıra Nissan Serena yer alıyor. Daha detaylı bir görünüm için Japonca olmasına rağmen aşağıdaki resmi sunumu izleyebilirsiniz.

Son Güncelleme : 09 Ocak 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo